Ділянки під нерухомість за внески до виборчого фонду: суд покарав мера Дрогобича за бартер

16:47 13 вересня 2023 р.

Фото до новини

Міський голова міста Дрогобича не повідомив про наявність реального конфлікту інтересів - взяв участь в сесії та прийняв рішення в умовах конфлікту.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, пише Dailylviv.com.

Як зазначають, прокурори Дрогобицької окружної прокуратури забезпечили участь у розгляді Львівським апеляційним судом скарги на рішення суду першої інстанції, яким мера одного із міст Львівської області визнано винним в порушенні порядку запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП).

Доведено, що міський голова міста Дрогобича не повідомив про наявність реального конфлікту інтересів - взяв участь в сесії та прийняв рішення в умовах конфлікту. Чоловік затвердив проєкт землеустрою, щодо відведення земельних ділянок під об’єкти нерухомого майна та надання їх в оренду на користь одного із товариства. Останнє своєю чергою здійснювало добровільні внески до його виборчого фонду під час виборів мера міста.

Окрім цього він прийняв рішення в умовах конфлікту – підписував розпорядження про преміювання працівників органу місцевого самоврядування та себе самого.

Таким чином, суд визнав чоловіка винним в конфлікті інтересів та застосував щодо нього стягнення у виді штрафу у розмірі чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно, апеляційним судом скаргу особи на рішення суду першої інстанції залишено без задоволення, а рішення суду – без змін.

Суд визнав Кучму корупціонером

У Дрогобичі усім членам виконкому перед засіданням вручили повістки

У Дрогобицькій міськраді спростували інформацію про обшуки СБУ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів