Десятки львів’ян просять відремонтувати їхні балкони

17:00 6 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

За словами начальника управління охорони історичного середовища ЛМР, до нього надійшли близько 60 заяв від мешканців щодо ремонтну балконів.

Начальник управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко повідомила сьогодні, 6 листопада:  «Серед мешканців набирає популярності програма реставрації балконів. Станом на зараз ми вже маємо близько 60 заяв від мешканців на реставрацію балконів. Однак наступного року ми, в першу чергу, будемо надавати перевагу тим будинкам, де є створено ОСББ, оскільки для реставрації балкону потрібна згода власників квартири. Це досить складно отримати, бо згода мешканця має бути нотаріально завірена. А мешканці не завжди хочуть таку згоду надати. Тому з ОСББ легше працювати. До прикладу, ОСББ «Левинське» на вул. Менцинського, 2 має всі шанси наступного року отримати якісно відреставровані балкони. Також на Левицького, 15 маємо ОСББ».

Однак, за словами Лілії Онищенко, на сьогодні є дві проблеми у реставрації балконів. Перша – дуже мало підрядників, які можуть робити ці роботи.

Чиновник розповіла: «Кожна реставраційна фірма, яка має ліцензію, скаржиться на те, що їхні працівники виїздять за кордон. Адже заробітна плата в реставрації як і в будівництві є низькою. Така проблема у нас на всіх об’єктах. Якщо так буде далі, то за якийсь час ми не будемо мати людей, які зможуть реставрувати історичні об’єкти.  Також в середині року змінилася процедура щодо ліцензування, тобто фірми, які мали ліцензії тільки на пам’ятки місцевого значення, тепер її втрачають».

Про це поінформували сьогодні, 6 листопада, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів