Депутати облради заслухали інформацію щодо готовності Львівщини до можливої ядерної загрози

20:15 25 липня 2023 р.

Фото до новини

Фільтруючими протигазами й захисними костюмами забезпечені підрозділи ДСНС.

Під час ІІ-го пленарного засідання ХVІІІ чергової сесії Львівської обласної ради, 25 липня, депутати заслухали інформацію щодо готовності Львівщини до можливої ядерної загрози. Про це повідомила Львівська обласна рада, пише Dailylviv.com.

Як повідомив начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області Юрій Кагітін, різними структурами розроблений і затверджений головою Львівської військової адміністрації план дій у разі застосування на території Львівської області зброї масового ураження.

У плані передбачено також дії у разі застосування хімічної зброї масового ураження.

До виконання плану залучені підрозділи ДСНС, поліції, центр профілактики хвороб МОЗ, департаменти з питань охорони здоров'я та цивільного захисту ЛОВА, районні військові адміністрації й львівська обласна філія державного спеціалізованого підприємства "Об'єднання "Радон".

Львівською обласною військовою адміністрацією розроблено нормативні документи, які передбачають порядок організації в області радіаційного і хімічного захисту. Чотири рази на добу ДСНС проводить необхідні заміри, а також моніторинг радіаційної ситуації з допомогою 10 метеостанцій.

“Підрозділи забезпечені приладами дозиметричного контролю й індивідуальними дозиметрами та готові реагувати на надзвичайні ситуації, – сказав Юрій Кагітін. – У нашій службі є підрозділи радіаційно-хімічної безпеки. Силами груп РХБЗ можливе проведення радіаційної розвідки відділеннями під час загрози радіаційної небезпеки. Підрозділи ДСНС голові до викликів з радіаційної й хімічної небезпеки”.

Директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної військової адміністрації Ігор Туз розповів про підготовку області до шляхи можливої евакуації людей, які прибудуть з інших областей.

“Ми проживаємо за понад 900 кілометрів від Запорізької АЕС. Фактично, явної загрози Львівська область не очікує, – каже І.Туз. – Ми готуємся діяти у найкритичніших випадках”.

За словами посадовця, є плани та алгоритми евакуації населення у випадку аварії, вибуху чи теракті. Людей евакуюють у безпечні райони.

“Комісія з питань евакуації провела декілька засідань цього місяця. Помінявся склад комісії, запрацювали робочі групи, кожному визначено завдання, – каже І.Туз. – Напрацьований порядок заходів з евакуації населення у випадку виникнення надзвичайної ситуації на Запорізькій АЕС”.

Визначені місця санітарної обробки населення, проведено практичні навчання працівників евакуаційних бригад, розроблено маршрути евакуації і є місця для розміщення уражених хворих.

План евакуації відпрацюють у навчаннях на Дніпропетровщині

Три поради громадянам у разі НС на ЗАЕС (відео)

У разі вибуху на ЗАЕС мешканці зони радіаційної аварії мають бути готовими до евакуації - МОЗ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів