Данілов назвав вимоги до ТГ-каналів. Інакше заборонять?

15:06 15 листопада 2023 р.

Фото до новини

Головна небезпека з якої випливає і базова вимога до Telegram-каналів, це деанонімізація їхньої діяльності.

Про це повідомив секретар РНБО, пише DailyLviv.com.

"Порушена нещодавно тема діяльності Telegram-каналів викликала більш ніж жваве обговорення у медіа і особливо у частини Telegram-спільноти, які в основному обурювалися висловленими застереженнями щодо їхньої діяльності і тих ризиків, які вони створюють. Щоб розвіяти «туман невизначеності» та домислів, хочу звернути увагу на декількох важливих пунктах, які, на мою думку, стосуються функціонування в Україні цих нових інформаційних майданчиків" - йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Операція Telegram: 7 причин для обмеження російського додатку в Україні

З погляду національної безпеки України, РНБО виділила три ключових вимоги:

• Головна загроза діяльності певної групи Telegram-каналів – це анонімність їхніх власників і відсутність будь-якої відповідальності за розповсюдження неперевіреної, сфальшованої і свідомо маніпулятивної інформації. З врахуванням цих особливостей, російський режим  широко використовує Telegram-майданчики з метою спроб дестабілізації українського суспільства.

Читайте також: Адмінів ТГ-каналів попередили про кримінальну відповідальність за інформацію про рух повітряних об’єктів рф

• Головна вимога до діяльності Telegram-каналів, це деанонімізація діяльності та дотримання в їх роботі загальноприйнятих журналістських стандартів.

• Профілактика загрози – медіаграмотність і постійна робота з виявлення і викриття фактів дезінформації та маніпуляцій. Паралельно з цим має йти процес створення якісного українського інформаційного продукту, формування ситуації контентного домінування в українському Telegram-сегменті.

Нагадаємо, ФСБ відстежує листування користувачів у Telegram, WhatsApp, Signal.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів