Чому за дані про російського пілота-вбивцю дають $25 тис, а радник Офісу Президента не вартий ламаного рубля

11:38 15 січня 2023 р.

Фото до новини

Три погляди на ракетну трагедію в Дніпрі.

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук повідомив про те, що 14 січня 2023 року з п’яти дальніх бомбардувальників Ту-22м3 ВКС РФ по території України було випущено п’ять крилатих ракет Х-22. Про це пише Dailylviv.com

Пуски здійснювались з Курської області та з акваторії Азовського моря.

Одна з ракет Х-22, запущена з району Курської області близько 15 год. 30 хв. 14 січня 2023 року, влучила в багатоповерхівку у м. Дніпро (по вул. Набережна Перемоги).

Радіолокаційними засобами виявлено приблизне місце запуску, висота, швидкість польоту. Жодних сумнівів, що це була саме ракета Х-22 – немає.

У Збройних Силах України немає вогневих засобів, здатних збивати цей тип ракет. З початку воєнної агресії Росії по території України було випущено понад 210 ракет цього типу. Жодна – не збита засобами протиповітряної оборони.

Маса бойової частини Х-22 – близько 950 кг. Максимальна дальність – до 600 км.

При застосуванні з великих відстаней відхилення від цілі може становити сотні метрів.

Лише зенітні ракетні комплекси, які у перспективі можуть бути надані Україні західними партнерами (йдеться про такі системи, як Patriot PAC-3 чи SAMP-T), здатні перехоплювати такі повітряні цілі.

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук просить звертати увагу на офіційні заяви представників Повітряних Сил, МО, ГШ, видів та родів ЗС України і перевіряти будь-які "гучні" повідомлення, які тиражуються з інших джерел. 

Інформація – зброя! - нагадав генерал-лейтенант. 

Повітряні сили таким чином спростували заяву Олексія Арестовича, радника Андрія Єрмака, керівника Офісу Президента України, про те, що ракету над Дніпром нібито збили сили ППО.

"Я з першого дня війни казав, що Арестович - самозакохана худоба і помийний рот. Але у ОП на нього явно хтось робить ставку. Вибачте, не втримався, але СБУ та контррозвідка мають відреагувати", - написав у ТК мер Дніпра Борис Філатов.

"Я хочу лише одного. Щоб кожний роZZійский покидьок побачив те, що я побачив, на свої власні очі. Кожен. Без винятку", - прокоментував Борис Філатов наслідки ракетної трагедії у Дніпрі.

Підприємець і політичний діяч Геннадій Корбан оголосив винагороду за особисті дані пілота ВПС РФ, який випустив ракету по житловій дев'ятиповерхівці у Дніпрі. 

"52-й гвардійський важкий бомбардувальний авіаційний полк. Шайковка.ТУ-22М3. в/ч 33310. Позивний ведучого 42492. Пуск був з району м. Курськ, посадка в Рязані. Ракета Х-22. Це той негідник, який запустив ракету по житловому будинку", – написав Геннадій Корбан.

За достовірну інформацію про цього російського пілота Корбан обіцяє виплатити 25 тисяч доларів на анонімних правах.

Спецслужби РФ залучатимуть українських журналістів до співпраці від імені популярних західних медіа

Різник від РФ сидить в ООН і ручкається зі сліпцями, - Кислиця

У Дніпрі ракета рф прилетіла у багатоповерховий будинок: під завалами багато людей (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів