Близько 30% території України заміновано, - міністр

19:57 20 квітня 2023 р.

Фото до новини

Україні знадобиться більш як 10 років, аби розмінувати сільськогосподарські угіддя країни.

Про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив під час Міжнародного саміту міст і регіонів в рамках Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Dailylviv.com публікує це повідомлення з посиланням на Урядовий портал.

Під час панелі «Гуманітарне розмінування та мінна безпека» Ігор Клименко розповів, що наразі усі сили Міністерства внутрішніх справ залучені до розмінування території України. Це і підрозділи ДСНС, Національної поліції України та підрозділи саперів Національної гвардії.

«На сьогодні ми зіткнулися з великою проблемою, яку нам продовжує залишати ворог – це тотальне замінування територій, і що триваліший час ворог перебуває на тій чи іншій тимчасово-окупованій території, то більша площа замінування. Більш того, ми стикаємося з величезною кількістю пасток, як в будинках, так і на об’єктах критичної інфраструктури. Навіть у дитячих кімнатах та школах. Також мінуються лінії електропередач і газогони», – наголосив Міністр внутрішніх справ.

Близько 30% території України заміновано. Через це щодня гинуть та отримують поранення не лише вибухотехніки, але й цивільні: «ДСНС розміновано, обстежено та очищено 800 квадратних кілометрів. ДСНС знешкоджено 350 тисяч вибухонебезпечних предметів, Національною поліцією – 210 тисяч, а Національною гвардією – 27 тисяч».

Зважаючи на велику замінованість України в Міністерстві внутрішніх справ створено Міжнародний координаційний центр з питань гуманітарного розмінування.

«Ми уже практично закінчуємо підготовку додатково ще 400 наших саперів, які розпочнуть роботу вже у червні-липні. І набираємо зараз ще додатково 500 осіб, які також після відповідного навчання будуть готові до виконання своїх обов’язків», – резюмував Клименко.

Баффет дав Україні машини для розмінування, металодетектори і, навіть, мінно-пошукових собак

Великобританія надала Україні обладнання для розмінування відвойованих територій

Понад 100 років частина земель України буде непридатна для сільськогосподарської діяльності

Росія чинить екоцид: у Львові розповіли, як воєнні дії позначаються на довкіллі в Україні (відео)

Росія перетворила родючі чорноземи України в найбільш забруднені вибухівкою землі у світі

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів