Блискавки запалили неподалік Львова церкву й будинок (відео)

12:52 22 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Пожежі довелося ліквідовувати Пустомитівському й Буському районах.

У селі Басівка в Пустомитівському районі на Львівщині дотла згорів дерев'яний двоповерховий житловий будинок. У дім влучила блискавка. На щастя, людей у будівлі не було.

Львів'янин Олег розповів: «Дуже сильно гриміло і блискало. Сусіди розказували, що розряд блискавки влучив у дах будівлі, і одразу хата спалахнула. Була дерев'яна, то горіла, як сірникова коробка. Викликали рятувальників. Ті приїхали за лічені хвилини, але вже нічого зробити не могли». 

Дерев'яний двоповерховий будинок стояв у районі новобудов у селі Басівка неподалік Львова. На щастя, в будинку нікого з людей не було. Вогонь повністю знищив приміщення дому та дизельний генератор. Пожежу рятувальникам вдалось загасити за півтори години.

Кількома годинами раніше пожежники виїздили на виклик у селище Красне в Буському районі. Там горіла церква. Селищний голова Микола Чучман розповів: «Була сильна громовиця в час обіду. Люди бачили як блискавка влучила в церкву. Причому, у те місце, де містився громовідвід. Але він погано спрацював і приміщення зайнялось. Викликали пожежних. Ті розібрали швидко частину даху і звідти лили воду. Горіла ризниця, де переодягається священик. На щастя, ніхто не відкрив центральних вхідних дверей, інакше протягом могло вогонь лише поширити всією будовою церкви. Згоріла би дотла».

Пожежу в церкві ліквідували за 20 хвилин. Вогонь встиг знищити приміщення для переодягання настоятеля на площі 16 квадратних метрів та частково пошкодити іконостас на площі квадратних метрів трьох квадратних метрів.

Микола Чучман розповів також: «Як зайти до церкви – все задимлене і чорне. Єдине, що поруч з тим всім стоїть фігура Матері Божої. Вона білісінька. Ні дим, ні вогонь ніякої шкоди їй не завдали. На решту силами громади скидатимемось, аби відновити святиню».

Крім блискавок негода на Львівщині повалила дерева. Через це, поліцейські перекривали в регіоні рух. А через знеструмлення на кілька годин довелося відкласти відправлення потягів з обласного центру.

Про це повідомили сьогодні, 22 червня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua». Натомість в обласному управлінні ДСНС розповіли:

«21 червня о 14:08 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в церкві святої княгині Ольги УГКЦ в селищі Красне в Буському району  До місця події негайно були направлені пожежно-рятувальні підрозділи. Пожежу локалізовано о 14:22  та повністю ліквідовано о 14:35 в складі ланками газодимозахисної служби.

Вогнем знищено приміщення різниці (приміщення для переодягання настоятеля) на площі 16 квадратних метрів та частково пошкоджено іконостас на площі трьох квадратних метрів.

Вогнеборці врятували будівлю церкви від знищення вогнем. До ліквідації займання залучалось дві одиниці спецтехніки та 10 чоловік особового складу. Причина та обставини виникнення займання встановлюються правоохоронними органами.

21 червня о 18:08 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному двоповерховому житловому будинку в селі Басівка в Пустомитівському районі. До місця події негайно були направлені пожежно-рятувальні підрозділи.

На момент прибуття вогнеборців вогонь повністю охопив будинок. Пожежу локалізовано  о 19:32 і повністю ліквідовано о 19:42. Вогнем знищено житловий будинок та дизельний генератор.

До ліквідації займання залучалось 3 одиниці спецтехніки та 14 чоловік особового складу. Причина виникнення займання встановлюється. Постраждалих на пожежі немає».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів