Біля Рава-Руської автомобіль наїхав на водіїв, які очікують в черзі на перетин кордону (уточнено)

19:03 4 квітня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні, 4 квітня, орієнтовно о 16.30 на трасі, яка веде з Рава-Руської до українсько-польського кордону, сталася ДТП з потерпілим.

Подробиці Dailylviv.com розповіли її очевидці, водії, які стоять в багатокілометровій черзі до пункту пропуску на кордоні.

За їхніми словами, ця ситуація спровокована несправедливими "правилами гри" при перетині кордону, коли одні переїжджають його поза чергою, а інші мусять добами чекати на зелене світло.

З минулої п'ятниці, як розповідають водії вантажівок, вони стали в колейку, яка майже не рухається, бо, за їхніми словами, на кордоні поза чергою, за різними домовленостями, пропускають "свої" автомобілі.

Зазвичай, ці "пільгові" вантажівки у супроводі їхніх власників на легковиках, нахабно минають загальну чергу і їдуть безперешкодно просто на кордон.

Сьогодні, за словами одного з водіїв, він тричі викликав поліцію - телефонував на 102, аби навели порядок з чергою на дорозі. Але двічі його прохання проігнорували.

Приїхали лише після третього дзвінка, коли на трасі сталася ДТП з потерпілим.

Як розповідає очевидець аварії, вантажівка DAF, за накатаною пільговою схемою, на швидкості 80-90 кілометрів обходила чергу в супроводі легковика Volkswagen ID4.

Коли водії, які не першу добу стоять в очікуванні, побачили, що їх знову нахабно об'їжджають, не витримали і перекрили дорогу, щоб зупинити цю несправедливість.

Але водій автомобіля  Volkswagen ID4, як стверджують очевидці, не думав гальмувати і на швидкості наїхав на одного з протестувальників: під колеса потрапив керманич вантажівки Renault Magnum.

Унаслідок ДТП він отримав травми, потерпілого забрала карета швидкої допомоги. Наразі стан водія невідомий.

Редакція чекає на реакцію поліції, яка зараз працює на місці аварії.

Як наступного дня, 5 квітня, уточнили в поліції Львівської області,  дорожньо-транспортна пригода сталася 4 квітня, близько 16.45, на автодорозі «Тернопіль-Львів-Рава-Руська» неподалік міста Рава-Руська Львівського району.

За попередньою інформацією правоохоронців, водій автомобіля «Volkswagen ID4», 37-річний житель одного з сіл району, здійснив наїзд на пішохода, 28-річного львів’янина.

Внаслідок ДТП чоловік отримав тілесні ушкодження та був доставлений до лікарні.

За фактом слідчі відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1 відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Правоохоронці встановлюють обставини події.

Українсько-польський кордон: скільки треба чекати на перетин

100 годин очікування: де найбільші черги на українсько-польському кордоні

Українські водії заблокували ПП на польсько-українському кордоні

У Медиці чергують дві бригади екстреної меддопомоги: щодня звертається кілька десятків людей

У ПП Зосин-Устилуг українські водії припинили блокаду: що вплинуло

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів