Біля порома з румунами впало кілька дронів: відео нічної російської атаки, зняте громадянами ЄС

12:13 26 вересня 2023 р.

Фото до новини

Росіяни атакували безпілотниками-камікадзе українську територію поруч з румунським містом Ісакчі.


Про це повідомило видання Digi24, пише Dailylviv.com.

Нова атака російських безпілотників-камікадзе минулої ночі була спрямована на українські порти Рені, Ізмаїл та Орлівка. Кілька безпілотників впали біля порома з румунами на борту, який виходив з Ісакчі.

В Ізмаїлі постраждала інфраструктура порту, пошкоджено кілька складів і транспортних засобів, повідомив очільник Одеської області в Telegram-каналі.

Російський безпілотник впав за 30-40 метрів біля поромної переправи.

Чоловік, який вчораі ввечері зняв атаку безпілотників, розповів Digi24 про момент падіння одного з безпілотників за 30-40 метрів від порома, де він разом із десятками українців перебував у вагоні.

Петру Габор сказав, що є волонтером організації «Волонтери без кордонів» і на момент нападу перебував на території України, одразу після проходження паспортного контролю. «Я був пасажиром баржі. Небезпека була дуже близько. Перший дрон впав за кордоном, те, що ви бачили на відео, це момент з другим дроном. Він впав за 30-40 метрів від людей на поромі.

Перша атака трапилася, коли якраз я завершив паспортний контроль, перший безпілотник спустився, я побіг до порома, швидко сів і намагався сказати людям, щоб вони сідали на пором», – розповів Габор.

Представники інспекції з надзвичайних ситуацій Тульчі уточнили, що жодного повідомлення Ro-Alert протягом ночі не було надіслано, але на номер 112 надійшло п’ять дзвінків, деякі з району Ісакча, від людей, які повідомляли про вибухи, інформує news.ro.

ISU Tulcea зазначила, що Міністерство національної оборони вирішує, коли в таких випадках необхідно надсилати повідомлення RO-Alert, і цю інформацію надсилає IGSU.

Рух через прикордонний пункт Ісакча було закрито

ОНОВЛЕННЯ 9.20. Представники берегової охорони повідомили у вівторок вранці, що рух через ПТФ «Ісакча» повністю закрито через обстріли сьогодні ввечері з українського боку (ПТФ «Орлівка»).

«Наразі прикордонники ПТФ «Ісакча»  обслуговують транспортні засоби, які перебувають у пункті пропуску. Два пороми, які забезпечують переправу з одного берега Дунаю на інший, стоять на якорі на румунському березі», – повідомили представники берега.

Охоронець сказав: "Ще один напад стався біля румунського кордону. Безпілотники були зняті поблизу міста Ізакча в повіті Тулча. Чоловік зняв напад на відео. На відео, знятому прямо на митниці Ісакча, місцевості в повіті Тульча, можна побачити величезне полум'я бомбардувань. Той, хто знімав відео, кричить своїм колегам на баржі, щоб вони якомога швидше залишили порт.

"Ще один дрон йде. Чуєш! Ще один дрон йде. Біжи, він тут падає! Дивись, він тут упав, прямо на митниці", - чути голос чоловіка.

Місцеві жителі Ісакчі кажуть, що в ніч на понеділок вони почули гучні звуки, між 2:30 і 3:30, і що вони бачили п'ять-шість безпілотників. Постраждали троє водіїв вантажівок, які перебували на Орловській митниці. Згоріли чотири вантажівки. Частково пошкоджено два склади. Між цими годинами не було оголошено тривоги для людей, які проживають в Ісакчі. Орловська митниця повідомила, що пункт пропуску сьогодні до обіду з українського боку не працюватиме.

Румунія скерувала 600 солдатів і радари в дельту Дунаю на кордоні з Україною: готові збивати БпЛА РФ

У Румунії переселять мешканців села, на яке впали уламки російського дрона

Вибухи на Одещині, падіння безпілотника в Румунії: друга нічна масована атака БпЛА

Міністр оборони Румунії підтвердив, що дрон рф, який атакував Одеську область, впав на території країни

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів