Ажіотаж біля ТЦК на Львівщині. Військові пояснили причину

14:24 9 липня 2024 р.

Фото до новини

У телеграмканалах стверджують, що працівники ТЦК свідомо створюють чергу, аби затягнути процес та якнайбільше виписати штрафів - від 17 до 25 тис. грн.

Про це інформує служба зв’язків з громадськістю Львівського ОТЦК та СП, пише DailyLviv.com.

"Ми передбачали, що в останній тиждень перед 16 липня, громадяни, які не встигають оновити свої дані, будуть всіляко обурюватися і звинувачувати в цьому ТЦК та СП. Привітаймо переможців цього конкурсу – перше відео з таким звинуваченням прийшло з Перемишлян",- йдеться в повідомленні.

Читайте також: Як у Львові уникають перевірки документів працівниками ТЦК (відео)

У ТЦК нагадують, що в телеграмканалах поширюють запис, на якому громадянин демонструє велику кількість людей перед воротами ТЦК у Перемишлянах і пояснює їх на свій лад: «тобто створюють штучну чергу для того, щоб не зібрати документи».

Як зазначають військові, адміністратор телеграмканалу, який опублікував це відео, пішов ще далі і без будь-яких доказів, підписав його: «Працівники свідомо створюють штучну ЧЕРГУ приймаючи за годину по 4-5 чоловіків, — повідомляють читачі Люди підозрюють, що вже стоїть завдання, затягнути процес та як найбільше виписати штрафів від 17 до 25 тис. грн».

Читайте також: Роботодавців зобов’язали доставляти працівників до ТЦК

"Інформуємо: правда у повідомленні є тільки те, що громадяни, які не встигнуть оновити свої дані у визначені законом терміни, справді й неодмінно платитимуть штраф. Все інше – просто вигадки. Черги перед воротами перемишлянського ТЦК зумовлені насамперед двома факторами:

- великий наплив громадян. Порівняно з вчорашнім днем сьогодні, за інформацією військовослужбовців ТЦК, оновити свої дані прийшло вдвічі більше людей. 

- регулярні вимкнення електроенергії. Часті вимкнення світла, вочевидь, не сприяють швидкості й зручності в роботі, а навпаки вповільнюють і затягують усі процеси.

Запевняємо, що військовослужбовці РТЦК та СП у Перемишлянах роблять усе можливе, аби опрацьовувати документи громадян якомога швидше. Закликаємо до терпіння. Порівняно з умовами, в яких прямо зараз військовослужбовці ЗСУ б’ють ворогів, незручності, пов’язані з чергами У ТЦК, є абсолютно несерйозними", - наголосили у ТЦК.

Читайте також: Службовці ТЦК Львівщини входили до злочинної групи, яку організувала теща-адвокатка гламурного експрокурора

У коментарях до цього пояснення чоловік апелює до ТЦК — скаржиться, що не працюють електронні черги. 

"Електронна черга не працює не останній тиждень, а десь з 20 чисел червня. Ви можете побачити ці повідомлення на сторінці МО, але жодної реакції на них не було. Ще існують такі штуки як "Чекайте!", "Сьогодні кабінет N не приймає", "Сьогодні не приймальний день, працюємо з документами", "Перевірка в кабінеті Х" і ще з десяток таких "пояснень". В приймальні дні дійсно в середину потрапляє не більше 15-20 осіб, які можуть провести там годин 7 оновлюючи дані. Додайте до цього медсестер, яким дані можна оновити тільки в ТЦК. І все це за повної відсутністю будь-якої притомної комунікації", - написав Дмитро Тимощук.

Журналістка Наталія Дуліба зазначає, що особливо гострою проблема черг є в одному з районних ТЦК Львова.

"Гарно, що ви вийшли з офіційним коментарем. Але проблема з чергами виникла не лише напередодні 16 липня, особливо гострою вона є в одному з районних ТЦК Львова, який, таке враження, працює за якимось власним графіком. Кажу це відповідально як журналіст", - наголошує Наталія Дуліба.

Читайте також: Лікарі визнали придатним, а військовозобов'язаний помер у ТЦК

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів