Атаки безпілотників на кордоні: вночі в Румунії вмикали сирени повітряної тривоги

09:28 30 вересня 2023 р.

Фото до новини

Румунія зафіксувала можливе порушення свого повітряного простору під час атаки Росії на дунайські порти України.

Про це інформує Digi24, пише Dailylviv.com. 

Вночі 29 вересня, коли росія знову атакувала південь України, у румунських Тульча та Галац, які розташовані поряд з українськими Ізмаїлом та Рені, оголосили повітряну тривогу.

"Радіолокаційні системи спостереження румунської армії зафіксували ймовірний несанкціонований вхід у повітряний простір країни, сигнал зафіксували на шляху до міста Галац", - цитує видання Міноборони країни.

Влада Галаца насторожена після того, як деякі свідки повідомили на 112, що бачили, як щось падає з неба. Свідки також сказали, що чули літаки, які пролітали на низькій висоті, і дуже гучний шум.  Десятки пожежників, жандармів і поліції вночі брали участь у пошукових операціях у полі на околиці Галаца. У суботу вранці пошуки відновили.

У п'ятницю, перед опівноччю, жителі повітів Галац і Тулча отримали повідомлення Ro-Alert, в яких повідомлялося, що їм потрібно сховатися, оскільки існує ймовірність "падіння об'єктів з повітряного простору". Такі повідомлення надсилають населенню у разі атак російських безпілотників на українські порти на Дунаї. 

Через російські дрон-атаки Румунія перекидає до кордону з Україною ППО - Reuters

Біля порома з румунами впало кілька дронів: відео нічної російської атаки, зняте громадянами ЄС

У Румунії переселять мешканців села, на яке впали уламки російського дрона

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів