ATACMS, яку націлили на військовий аеродром, збила російська ППО над пляжем у Криму — Bild

13:04 27 червня 2024 р.

Фото до новини

Пляж розташований за 4 км від військового аеродрому.

Про це інформує Bild, пише DailyLviv.com.

У неділю на пляж Учкуївка в окупованому Криму впали уламки ракети. Чотири особи загинули, понад 150 отримали поранення. Спочатку Росія заявила, що збила українську ATACMS. Але потім Москва відмовилася від цієї версії та звинуватила Київ у навмисній атаці. Експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Репке наводить аргументи проти:

Пляж розташований за 4 км на південь від військового аеродрому і за 3 км на північ від бази ВМФ. Раніше Україна відкрито заявляла, що об'єкти ЗС РФ у Криму стануть цілями атак і попереджала про небезпеку поїздок на півострів.

Читайте також: Потужний удар по Чорноморському флоту Росії. Куди влучили

На пляжі знайшли уламки ракет зенітно-ракетного комплексу «Тор», що говорить про роботу російської ППО.

Кожен ATACMS містить 950 невеликих осколкових суббоєприпасів M74, покликаних завдати якомога більшої шкоди. Саме вони й розлетілися на всі боки, коли ракету збили.

На кадрах видно, що більшість осколків падає в море не вздовж пляжу, а впоперек. Отже, ATACMS летів до іншої мети, наприклад, на аеродром або базу ВМФ, і був збитий на підльоті. На сам пляж впала лише невелика частина уламків. Якби ЗСУ навмисно атакували туристів ракетою ATACMS, збитки були б незрівнянно більшими.

Читайте також: По Криму 9 серпня вдарили ЗСУ, - NYT

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів