Американські військові в Європі переведені в стан підвищеної готовності

20:18 30 червня 2024 р.

Фото до новини

Такого рівня загрози для них не було впродовж 10 останніх років.

Про це повідомляє CNN, пише DailyLviv.com.

За словами двох американських чиновників, кілька військових баз США по всій Європі були переведені в стан підвищеної готовності у вихідні, а рівень захисту сил підвищився до другого за значенням стану на тлі побоювань, що терористична атака може бути спрямована на військовий персонал або об’єкти США. 

Бази, включно з гарнізоном армії США в німецькому Штутгарті, де розташована штаб-квартира Європейського командування США, у неділю підвищили рівень тривоги до стану захисту сил «Чарлі», повідомили офіційні особи.

Цей статус «застосовується, коли стався інцидент або отримана розвідувальна інформація, яка вказує на ймовірність терористичної дії чи нападу на персонал чи об’єкти», зазначає армія США.

Один з американських чиновників, який дислокується на базі в Європі, сказав CNN, що вони не бачили такого рівня загрози «принаймні 10 років», і що зазвичай це означає, що військові отримали «активну надійну загрозу».

Незрозуміло, які розвідувальні дані спровокували посилення безпеки, але європейська влада попередила про потенційну загрозу тероризму на континенті, особливо напередодні Олімпійських ігор у Парижі в липні та під час поточного чемпіонату Європи з футболу в Німеччині.

Уряд Німеччини залучив 580 міжнародних поліціянтів для допомоги у забезпеченні безпеки разом з німецькими офіцерами.

Міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер сказала перед турніром: «Ми готуємося до всіх мислимих небезпек: від ісламістського терору до жорстоких злочинців і хуліганів».

Франція також підготувалася до потенційної терористичної загрози Олімпійським іграм, які почнуться менше, ніж через місяць. За даними посольства США у Франції, з березня Франція підняла свою систему оповіщення національної безпеки до найвищого рівня.

«Французька влада активно відстежує терористичні загрози з боку організованих груп і радикально налаштованих осіб», — заявили в посольстві. «Атаки можуть відбуватися з невеликим попередженням або без нього, цілі - туристичні місця, великі спортивні і культурні заходи та інші громадські місця, які приваблюють велику кількість цивільних».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів