Активісти вимагали від ТРК «Львів» працювати прозоро

13:40 25 січня 2018 р.

Фото до новини


Фото: Павло Паламарчук

У четвер, 25 січня, кількадесят активістів пікетували вхід до телерадіокомпанії «Львів».

Причиною пікетування входу до телерадіокомпанії «Львів» стало звільнення понад 200  працівників ТРК та її перетворення у «Суспільне» телебачення. Активісти, більшість з яких були націоналісти та ветерани АТО, обклеїли вхідні ворота та пропускний пункт на територію каналу наліпками «Суспільне, люди не сміття», «Суспільне, працюй прозоро» та «Суспільне, працюй відкрито». Згодом вони перекрили в’їзд через ворота та вхід через КПП.

Один з активістів розповів: «Зараз із державним львівським телебаченням відбувається якась незрозуміла річ. Сюди присилають керівника із приставкою виконуючий обо’язки, який звільняє одразу понад 200 працівників. Колись рейтингові програми просто закриваються. Навіщо це все? Також якась незрозуміла ситуація із територією, де зараз базується телеканал. Він в привабливому місці неподалік центру міста. Таке враження, що цю територію хочуть заграбастати під черговий готель чи розважальний центр».

Про це повідомили сьогодні, 25 січня, в київському часописі «День», де також розповіли: «За словами людей, схожі дії відбуваються по всіх державних телеканалах в інших областях України. Крім того, мітингувальників хвилює зникнення з ефіру патріотичних програм, в яких розповідалося про нашу армію, ситуацію в зоні АТО та про людей, які пройшли російсько-українську війну».

«Людям вдалося прорватися на територію телерадіокомпанії. Там вони вимагали, щоб до них вийшла в.о. керівника і дала пояснення. Та через декілька хвилин вони знову повернулися за ворота. Після цього приїхало кілька екіпажів поліції і люди розійшлися», – поінформували також у часописі.

«11 грудня 2017 року новою продюсеркою Львівської регіональної дирекції Національної суспільної телерадіокомпанії, яка зараз веде мовлення під логотипом ТРК «Львів», стала відома львівська журналістка Уляна Антоник. На початку січня на каналі повідомили про скорочення 219 зі 315 журналістів та про закриття кількох програм на каналі», – повідомили також у часописі «День» та опублікували фоторепортаж зі Львова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів