Адмінкомісія Львівської міськради оштрафувала власника вілли на 170 тисяч гривень

09:15 12 вересня 2018 р.

Фото до новини


Фото: photos.wikimapia.org

Адміністративна комісія при виконавчому комітеті ЛМР щодо правопорушень законодавства про охорону історичної спадщини, розглянула акт щодо незаконних дій (перепланування) юридичної особи на об’єкті культурної спадщини – будинку №16 на вулиці Свєнціцького – й рекомендувала накласти на його власника штраф у розмірі 170 тисяч гривень.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради. Голова адміністративної комісії при виконавчому комітеті ЛМР щодо правопорушень законодавства про охорону історичної спадщини, заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, розповів: «Оскільки вілла має ознаки руйнування, ми розглянули протокол і наклали штраф 170 тисяч гривень, і наступний раз ми знову запросимо власника, аби він був ознайомлений зі штрафом і щоб були витримані усі юридичні процеси Нагадаю, ми неодноразово вели перемовини, аби ця будівля була збережена і петиція міської ради полягає в тому, щоб там не було збудовано жодних багатоповерхівок, а щоб була збережена вілла Люсія. Хочу зазначити ще раз, там не буде багатоповерхівки, це є принципова позиція Львівської міської ради».

«ОСББ «Свєнціцького, 16» звернулося лютому 2017 року до управління щодо надання висновків про можливість та умови здійснення містобудівних, архітектурних перетворень «Будівництво багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом та з вбудованими приміщеннями комерційного призначення». Отримали негативний висновок, який оскаржили у суді», – поінформували також у міськраді.

«Вілла Люсія була побудована у 1895-1896 роках на вулиці Дверницького (нині – Свєнціцького) за проектом архітектора Івана Долинського (1852-1916)», – нагадали також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів