80 лісників зі Львівщини будуватимуть захисні споруди на Луганщині (відео)

21:15 9 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот

Навіть матеріали для фортифікацій привезли з Західної України.

Будівництво захисних споруд на Луганщині йде за планом. Попри численні пожежі та мінування території, деревину відвантажують вчасно та в повному обсязі. Такі висновки зробив міністр аграрної політики та продовольства України, після інспекції лісгоспу у Луганській області.

Лісові господарства України не лише забезпечують військових деревиною, а й допомагають зводити фортифікаційні споруди – командні пункти, укриття для техніки та наших бійців. Наприклад, тільки зі Львівської області в зону АТО приїхали 80 лісників.

На сьогодні загальна потреба у лісоматеріалах в зоні АТО складає понад 150 тисяч кубометрів. Майже 35 тисяч з них вже поставлено. На це витрачено понад 20 мільйонів державних гривень.

Про це повідомили сьогодні, 9 червня, на «Телеканалі новин «24». Натомість в програмі «Подробиці» телеканалу «Інтер» розповіли у вівторок:

«Яка ситуація в Щасті та загалом в Луганській області? Наші військові вирушають на бойове чергування. Пересуваються максимально швидко. Будь-якої миті може початися ворожий обстріл. Цю позицію поблизу Щастя бойовики атакують щодня.

«Ото три села, їх там позиції, вони там сидять. Вдень мало стріляють, в основному, як стемніє», – розповідає військовослужбовець 92-ї бригади Костянтин.

Знімаємо у суцільній темряві. «Накамерне» світло вмикати категорично заборонено. Це одразу видасть наших вояків. І без того над головою свистять кулі та лунають вибухи.

Бойовики ведуть вогонь розривними снарядами. Працює зенітна установка. Наші ледве встигають сховатись у бліндажі.

«З чого стріляли? Знову з зенітки. Вони ж розривними, якби трошки лівіше взяли, над нами вийшло, могло б побити осколками».

Українські солдати у відповідь не стріляють. Бій припиняється лише через кілька хвилин. Вранці чути лише одиночні постріли. Вдень на цій позиції відносно тихо.

Але все одно на передових позиціях можна ходити лише навприсядки. Бойовики знаходяться зовсім близько, через річку, і постійно стріляє снайпер.

А в тилу продовжують укріплювати позиції. Риють окопи і облаштовують бліндажі. Такі укриття мають вберегти навіть від «Градів».

Робітник Сергій розповідає: «Я варю пластини стяжки роблю, як складено разом, щоб не розсипалося, а потім покриємо, щоб вода не бігла».

Разом з місцевими на Луганщині працює ціла бригада робітників з Львівської області. Навіть матеріали привезли з Західної України. І чоловіки легко знаходять спільну мову.

«Тонкий ліс із Львівщини, вагонами, а грубий ліс для облаштування накатів, оцей котрий обгорілий, він з тих лісів, де бойові дії були», – демонструє головний інженер Сергій Дембицький.

Робітники кажуть, що вже на завершальному етапі. За кілька тижнів усі опорні пункти на Луганщині мають бути готові». 

Про це повідомили сьогодні, 9 червня, в програмі «Подробиці» телеканалу «Інтер».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів