64 пожежІ сухостою зафіксували цього року у Львівській громаді

15:13 2 червня 2023 р.

Фото до новини

Мерія Львова вкотре застерігає мешканців Львівської громади не випалювати суху рослинність, бо це шкідливо, неекологічно і незаконно

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

Лише від початку року у Львівській громаді зафіксували 64 пожежі, із них 29 – великих, площа горіння яких становила від 200 до 4000 кв. м, інформують в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони Львівської міської ради. А кожна така пожежа – це забруднення повітря і ґрунту, вбивство тварин, птахів і комах, а також шкода здоров’ю людини. Адже разом із димом у повітря, а потім й у легені людини, потрапляють важкі метали, діоксини та найрізноманітніші канцерогенні сполуки.

«Щодня рятувальники ліквідують загоряння на відкритих місцевостях, що виникають через спалювання сухої трави та сміття. У зв'язку з повномасштабною війною в Україні, такі пожежі стають додатковим навантаженням на фахівців ДСНС. Замість ліквідації наслідків війни і порятунку людей, вони змушені виїжджати на гасіння пожеж, що виникають через бездумне спалювання сміття та листя», - наголошують в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони ЛМР.

Мешканців міста вкотре просять не спалювати суху рослинність, а також не забувати телефонувати на «102», коли бачать такі горіння та паліїв.

Нагадаємо, за самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків, що заборонене в Україні, громадянам загрожує штраф, розміром від 3 060 до 6 120 грн, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн. За ті ж дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожує штраф у розмірі від 6 120 до 12 240 грн. А у воєнний час такі дії прирівнюють до диверсій, що передбачає кримінальну відповідальність (ув’язнення, строком від 10 до 15 років).

У яких громадах Львівщини найбільше паліїв-диверсантів: свіжий перелік

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів