У Львові ліквідували горіння торфу

09:45 4 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/MNSLVIV

Рятувальники ліквідували минулої доби на Львівщині чотири пожежі торфу.

Про це поінформували в четвер, 4 квітня, в прес-службі Головного управління поліції у Львівській області, де також розповіли: «3 квітня о 8:28 на диспетчерський пункт «Служби порятунку 101» надійшло повідомлення про горіння торфополя площею 500 квадратних метрів у селі Бердихів у Яворівському районі,  На місце події було направлено пожежні відділення 53-ї та 23-ї Державних пожежно-рятувальних частин, які почали ліквідовувати осередки пожежі. Рятувальникам вдалося ліквідувати займання на всій площі. На місці працювало вісім рятувальників, дві одиниці спецтехніки та дві мотопомпи».

«Того ж дня пожежу торфополя ліквідовували й в селі Дубини в Радехівському районі, де торф горів окремими осередками на площі 60 квадратних метрів, у селищі Запитів у Кам'янка-Бузькому районі вогнеборці ліквідували горіння торфу площею 180 квадратних метрів, а на вулиці Білогорща у Львові було ліквідовано горіння торфу площею 50 квадратних метрів», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

Головне управління ДСНС України у Львівській області вкотре застерігає львів’ян та жителів області: «Будь-яке недбальство чи легковажність може стати поштовхом до розвитку ще однієї торф’яної пожежі і завдати значного клопоту не тільки рятувальникам, але й місцевим мешканцям. Торф горить повільно на всю глибину його залягання. Такі пожежі часто охоплюють великі площі і важко піддаються гасінню, коли горить шар торфу значної товщини».

«Торф може горіти в усіх напрямках, незалежно від напрямку і сили вітру, а під ґрунтом він горить навіть під час помірного дощу і снігопаду». Торф'яні пожежі небезпечні раптовими проривами вогню з-під землі і тим, що їх край не завжди помітний. Під загрозою можуть опинитися не лише компоненти екосистеми, а й домівки людей, які межують із торф’яними полями», – повідомили також в обласному управлінні ДСНС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів