14-річний хлопець потрапив на Львівщині до лікарні внаслідок необережного поводження зі зброєю

09:15 26 червня 2015 р.

Газобалонна пневматична гвинтівка «Crosman 1077»

Газобалонна пневматична гвинтівка «Crosman 1077»
Фото: topwar.ru

Підліток отримав тілесне кульове поранення ока з пневматичної рушниці.

23 червня до Стрийського міського відділу міліції, від медичних працівників травмпункту міста Львова надійшло повідомлення про те, що до них каретою швидкої медичної допомоги доставлено 14-річного мешканця одного з сіл Стрийського району з діагнозом: «кульове поранення ока». Наразі працівники міліції встановили, що хлопець отримав тілесне ушкодження внаслідок власного необережного поводження з пневматичною рушницею.

Як стверджує його дідусь, онук чистив рушницю і в цей час випадково стався постріл. Пневматична рушниця належить його дідусеві. Правоохоронці перевіряють отриману інформацію та з’ясовують усі обставини даної події. Хлопця госпіталізовано, пневматичну рушницю працівники міліції вилучили.

Про це повідомили сьогодні, 26 червня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС, де також додали:

«Звертаємося до усіх власників зброї: не дозволяйте дітям брати до рук зброю. Сьогодні чинне законодавство України не передбачає отримання дозволу ОВС на право придбання та зберігання пневматичної зброї калібру до 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі до 100 метрів за секунду.

Однак, для того, щоб уникнути подібних нещасних випадків, просимо власників зброї забезпечувати надійні умови зберігання усіх видів зброї для того, щоб інші члени сім’ї, особливо діти, які не володіють правилами безпечного поводження зі зброєю, не мали до неї доступу. Окрім того, доцільно нагадати, що порушення правил зберігання, носіння або перевезення нагородної, вогнепальної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду і бойових припасів громадянами, які мають дозвіл органів внутрішніх справ на зберігання зазначеної зброї, згідно частини 1 статті 191 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладення штрафу від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням зброї і бойових припасів або без такого».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів