11 місць компактного проживання: на Львівщині хочуть паспортизувати ромів

15:11 29 червня 2023 р.

Фото до новини

За участі фахівців у Львівській ОВА обговорили питання паспортизації осіб ромської національної меншини.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Сьогодні, 29 червня, у Львівській ОВА відбулось засідання робочої групи щодо впровадження Стратегії сприяння реалізації прав і можливостей осіб, які належать до ромської національної меншини, в українському суспільстві до 2030 року. 

Чергове засідання робочої групи було ініційоване для обговорення перспектив співпраці з Львівською філією Міжнародного фонду «Регіон Карпати» NEEKA Ukraine стосовно питання паспортизації ромів.

Фонд реалізовує на Львівщині проєкти з покращення якості допомоги внутрішньо переселеним особам. Одним з напрямів роботи Львівської філії є сприяння у документуванні представників ромської національної спільноти. 

«На сьогодні існує дуже багато актуальних проблемних питань, що стосуються ромської національної меншини, а саме: наявність фактів упередженого ставлення до ромів, що вимагає від нас формування методів протидії дискримінації; проблеми з отриманням належної медичної допомоги та якісної освіти; неможливість отримати соціальні виплати на дитину або зареєструвати житло; проблеми з реєстрацією місця проживання; проблеми з працевлаштуванням та зайнятістю. Більшість зі згаданих проблем неможливо реалізувати через відсутність у багатьох представників ромської спільноти документів, що посвідчують особу. Держава повинна докладати максимум зусиль задля недопущення випадків порушення прав вищевказаної категорії мешканців України» - зазначив голова робочої групи, заступник голови обласної військової адміністрації Іван Собко.

До слова, станом на сьогодні на Львівщині є 11 місць компактного тимчасового проживання представників ромської національної спільноти.

Робоча група була створена розпорядженням начальника Львівської ОВА № 1331/0/5-21.

Поліціянти затримали у Львові всіх нападників на ромів

Невідомі спалили табір ромів поблизу Львова, – ЗМІ

Ксенофобія щодо ромів і антисемітизм: рекомендації – як протидіяти (відеотрансляція)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів