10 організацій, які допомагають населенню у Львові

14:20 7 червня 2022 р.

Фото до новини

Від початку повномасштабного вторгнення кількість людей, які потребують допомоги, різко зросла. Але й ініціатив, які почали надавати таку допомогу, теж побільшало. Список 10-ти організацій у Львові, до яких можна звернутися за поміччю.

Dailylviv.com одержав листа від @volunteer.country щодо списку 10 організацій, які займаються волонтерством у Львові і розміщені на платформі Паляниця.інфо.

БО "Львів Волонтер" 

Допомагають ВПО, лікарням та військовим- ліками, продуктами харчування, гігієною, одягом. Також, якщо потрібно, надають зведену інформацію стосовно поселень. 

https://www.facebook.com/LvivVolunteer/?ref=page_internal 

Мальтійська служба допомоги 

Волонтерська гуманітарна організація, що наразі займається підтримкою переміщених осіб. Волонтери чергують у громадських містах і надають першу допомогу, годують гарячими стравами і забезпечують базовими речами: місцем для сну, засобами гігєни, дитячим харчуваняям, ліками тощо. 

https://www.facebook.com/MalteserUkraine/ 

Інститут Суспільних ініціатив 

Організували гуманітарний штаб ІСІ. Координують роботу складів з медикаментами, одягом, амуніцією, їжею. Надають притулок для дітей та мам у "Центр адаптації та реінтеграції для внутрішньо переміщених осіб "Оріяна+", де організовують дозвілля та адаптацією дітей. Супроводжують іноземних журналістів для висвітлення подій. 

https://www.facebook.com/SIIUkraine 

Благодійний фонд «Карітас Львів УГКЦ» 

Карітас-Львів надає харчування для ВПО, а також у співпраці з кризовим штабом міста, організовано цілодобове автобусне перевезення ВПО до місця проживання. https://www.facebook.com/caritaslviv/ 

БФ “Домівка Милосердя” 

Організовують цільову допомогу: продукти харчування та предмети першої необхідності. 

https://www.facebook.com/CFHomeofMercy/ 

Центр волонтерства і захисту 

Збір і надання гуманітарної допомоги:

- медичним закладам;

- підрозділам ЗСУ;

- цивільному населенню через громадські організації. https://www.facebook.com/CoordinationCenterofHelpAndSupport/ 

Help Front - International Volunteer Community 

Основною діяльністю об’єднання є: 

1. Евакуація громадян, які були вимушені покинути свої домівки через російську агресію 

2. Трансфер громадян до кордонів 

3. Надання всього необхідного громадням, які вимушено перетинають кордон з Україною внаслідок російської агресії (гаряча їжа та напої, теплий одяг, медикаменти та інше)

4. Отримання міжнародної гуманітарної допомоги від західних партнерів та трансфер всього необхідного громадянам та військовим у міста та села, які зазнали впливу від російської агресії (медикаменти, їжа, одяг, військове спорядження, засоби гігієни та інше)

https://www.facebook.com/Help.Front 

Благодійний фонд" З Чистим Серцем" 

Допомагають сім'ям, які опинилися в тяжкій життєвій ситуації, дитячим будинкам, ВПО.

https://www.facebook.com/profile.php?id=10003197305695 

Громадська організація "Голос особливих" 

Всебічна підтримка батьків і дітей з особливими освітніми потребами (ООП)/з інвалідністю, зокрема з розладами аутистичного спектра (РАС) та підтримка інклюзивних процесів у країні. 

Активно допомагають гуманітарною допомогою сім’ям, які опинились у скруті внаслідок війни.

https://www.facebook.com/specials.voice 

Львівський лицар 

Волонтерська допомога українським воякам. Забезпечують українських військових приладами, оптикою, технікою, обладнанням. 

https://www.facebook.com/lvivskyjlycar/ 

Це організації, які можна знайти на ресурсі з пошуку гуманітарної допомоги Паляниця.інфо. На платформі розміщено понад 400 організацій, які надають різну допомогу по Україні. Платформу запустили спільно Українська Волонтерська Служба та компанія SoftServe. Команда платформи постійно працює над її доповненням та оновленням. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів