«Зоря» (Луганськ) – «Карпати» (Львів) – 2:2 (відео)

21:30 23 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.com

Гості забивали на 28-й та 70-й хвилинах, а пропускали на 80-й та 81-й.


Відео: zik.ua

Інформаційний центр ФК «Карпати» розповідає про цей матч таке:

«20-й тур. 23.04.2013, 17:00. «Авангард», Луганськ. 7 000 глядачів. Сонячно. +20°С

Арбітр – Олександр Білокур (Курахове, Донецька обл.).

Асистенти арбітра: Олександр Холодинський (Лозова, Харківська обл.), Любомир Харко (Луцьк).

Додаткові асистенти: Юрій Фощій (Черкаси), Олександр Дердо (Іллічівськ, Одеська обл.). 

Четвертий арбітр – Андрій Береговий (Макіївка, Донецька обл.).

Делегат ФФУ – Віктор Звягінцев (Донецьк).

Спостерігач арбітражу – Вадим Шевченко (Київ).

«Зоря»: Шевченко, Шуніч, Вернидуб, Каменюка, Ігнатьєвіч, Грицай, Маліновський (Петряк, 31), Хомченовський, Любеновіч (Будківський, 73), Даніло, Болі (Білий, 60).

Запасні: Сантіні, Ліпартія, Худзік, Малишев.

Головний тренер – Юрій Вернидуб.

«Карпати»: Підківка, Пашаєв, Балажіц, Гітченко, Костевич, Даушвілі, Мартинюк, Чачуа, Бартуловіч, Зеньов (Бохашвілі, 78), Гладкий.

Запасні: Ільющенков, Мірошніченко, Новотрясов, Пластун, Габовда, Яструб.

Головний тренер – Олександр Севідов.

Голи: Петряк, 80, Даніло, 81 – Гладкий, 28, Бартуловіч, 70 (пен.).

Попередження: Ігнатьєвіч, 69, Каменюка, 83 – Пашаєв, 53, Даушвілі, 55.

Після перемоги в Сімферополі карпатівці вирушили до Донецька, де відпочивали і готувалися до наступного матчу – проти луганської «Зорі». Найсхідніша команда України зараз показує хороший футбол і претендує на Лігу Європи, тож «зелено-білі» готувалися до дуже важкої гри. До того ж Олександр Севідов не зміг розраховувати на кількох основних виконавців – Голодюка та Федорчука, які пропускали цю гру через травму та дискваліфікацію відповідно. Тож у стартовому складі вийшов Ярослав Мартинюк, а також повернувся Олександр Гладкий.

Саме нападник «Карпат» у першому таймі міг оформити хет-трик. Спершу він опинився в кількох метрах від воріт молодого Шевченка, але з досить вигідної позиції не зміг влучити у рамку. Невдовзі Сашко нав’язав боротьбу центральному захиснику Вернидубу, змусив його упасти, після чого вийшов на ворота. Здавалось би, м’ячу вже діватися нікуди, але молодий воротар розгадав задум досвідченого нападника і зумів врятувати свою команду. З третьої спроби Гладкий не схибив, хоча назвати його момент гольовим дуже складно. Пашаєв класною передачею кинув Гладкого вперед: Сашко на швидкості поборовся з Шунічем і знайшов момент для удару – він перекинув м’яча через Шевченка, який помилково кинувся на перехоплення. Цього разу кіпер «Зорі» вже нічим команді не зарадив, а Гладкий опинився в обіймах своїх партнерів. Гол-красень, нічого не скажеш більше. 

Як не дивно, але «Зоря», у свою чергу, нічим особливим біля воріт Підківки не запам’яталася. Грізна трійка атаки Хомченовський, Болі та Даніло до перерви не змогла пробитися повз редути «Карпат». Квартет оборонців зіграв дисципліновано, Підківка нічого не вигадував, тож у першому таймі «зелено-білі» повністю переграли своїх суперників...

Ясна річ, що вже з початком другого тайму луганчани всерйоз притисли карпатівців до воріт. Але додавши в швидкості та агресії, «чорно-білі» все ще не змогли знайти ключів до оборони львів’ян. Дійшло навіть до того, що головний тренер Юрій Вернидуб зняв з поля кращого бомбардира команди Болі, випустивши замість нього гравця оборонного амплуа. Француза на вістрі атаки змінив Даніло – напевно, такими змінами тренерський штаб «Зорі» вирішив внести у гру корективи.

«Карпати» ж тримали оборону, попереду перебував лише Гладкий. Врешті-решт, свій шанс «зелено-білі» таки знайшли. Точна передача від Гладкого на хід Мартинюку закінчилася фолом останньої надії з боку захисників «Зорі». За таке слід було вилучати Ігнатьєвіча, але суддя обмежився попередженням. Бартуловіч поставив м’яча на точку і впевнено реалізував пенальті – 0:2!

І все було в руках «Карпат», навіть можна було забивати ще кілька голів, адже в господарів все валилося з ніг. Захист практично не тримав лінію, оборонці не встигали повертатися з атаки. Але на щастя «Зорі», у вирішальні хвилини не врятував наш воротар. Зважаючи на обмаль ударів, Підківка наче заворожений дивився як м’яч залітає у його ворота після зрізки Петряка. А вже за хвилину заведена «Зоря» забиває вдруге – і знову не обійшлося без не надто впевнених дій Підківки на виході. Роман не зумів винести м’яча чи зловити його і скинув просто на ногу Даніло, який з кількох метрів забив у порожні ворота – 2:2... І «Зоря» не збиралася зупинятися.

Останні хвилини цієї гри – це трилер високої якості. Гору брали емоції і нерви, будь-яка помилка могла стати фатальною. Але у підсумку все закінчилося мирно – «Карпати» втратили заслужену перемогу...

Статистика матчу:

«Зоря» (Луганськ) – «Карпати» (Львів)

Гольові моменти: 3 (0) – 5 (3)*

Удари в площину воріт: 3 (1) – 6 (3)

Удари повз ворота: 5 (5) – 2 (1)

Заблоковані удари: 3 (0) – 5 (2)

Простріли та навіси: 31 (16) – 7 (3)

Порушення правил: 15 (8) – 17 (6)

Кутові: 5 (4) – 2 (0)

Офсайди: 4 (2) – 3 (1)

Штанги: 0 – 0

* – показники першого тайму».

Відеозапис матчу: http://prosport.tsn.ua/video/zorya-karpati-2-2-video-matchu.html?type=6

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів