Збірна може грати у Львові?

19:25 1 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Національній команді не забороняли проводити ігри на стадіоні «Україна».

Як інформували «Коментарі» у Федерації футболу України, дискваліфікація «Арени Львів» теоретично ніяк не заважає зараз проводити збірній ігри на іншому стадіоні Львова – центральній арені «Україна». Щоправда, джерело «Коментарів» у ФФУ повідомило також, що вона найближчим часом навряд чи ризикне довірити Львову проведення матчів після скандалу з уболівальниками.

А голова львівського обласного осередку ФФУ Ярослав Грисьо повідомив сьогодні «Коментарям», що на даний момент проводити поєдинки на «Україні» справді офіційно ніхто не забороняв. Але він додав, що списки стадіонів, які приймають відбіркові матчі національних команд, затверджує Міжнародна федерація футболу – ФІФА. Тож, враховуючи ситуацію, що склалася, може виключити зі списку приймаючих арен і «Україну».

Нагадаємо відтак, що Дисциплінарний комітет ФІФА повірив свідченням громадської мережі «Футбол проти расизму в Європі» («FARE»), що 6 вересня під час матчу збірних України й Сан-Марино на стадіоні «Арена Львів» расизм і нацизм демонстрували вболівальники першої з них. Відтак покарав Україну забороною впускати 11 жовтня глядачів на відбірковий матч чемпіонат світу 2014 року між збірними України й Польщі у Харкові. А також заборонив проводити на стадіоні «Львів Арена» матчі турнірів під егідою ФІФА до закінчення відбору на чемпіонат світу 2018 року.

Повідомлялося також, що позаяк в Україні організацією «FARE» керує член профспілки, котру очолює наближений до російсьої спецслужби, то 6 вересня на стадіоні «Арена-Львів», зі слів народний депутат із парламентської фракції «Свобода» Ігор Мірошниченка, «могла мати місце свідома провокація представників лівого руху».

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів