Українські легіонери в найкращих чемпіонатах Європи: Прем'єр-ліга Англії

11:53 26 травня 2023 р.

Фото до новини

Футболісти з України добре грають у двох найпопулярніших національних чемпіонатах Європи.

Нинішній сезон АПЛ як ніколи цікавий для українських вболівальників. У турнірі виступають одразу декілька гравців національної збірної, що робить перегляд окремих матчів туру максимально захоплюючим. Загальновідомо, що Прем'єр-ліга Англії є найбільш популярним футбольним чемпіонатом Європи. Сюди запрошують тільки найкращих, тому високий інтерес місцевих клубів до легіонерів з України особливо приємний. 

Коротко про виступи наших земляків в цьогорічній АПЛ:

  • О. Зінченко («Арсенал»). Олександр, який неодноразово вигравав англійську першість у складі МС, цього літа переїхав до Лондона. Він майже одразу став лідером клубу, який до останнього претендував на чемпіонство. На жаль, у нинішньому сезоні Зінченко вже не зіграє через травму.

  • М. Мудрик («Челсі»). Взимку Михайло переїхав до Лондона за рекордні для України 100 млн євро. Гравець регулярно виходить на поле, та поки що явно не виправдовує сподівань. Втім, виступи всього «Челсі» у Прем'єр-лізі Англії цього року інакше як провалом не назвати.

  • В. Миколенко («Евертон»). Це вже другий сезон Віталія у Ліверпулі. Захисник є твердим гравцем основи, та його клуб очікує важка боротьба за право залишитися у вищому дивізіоні.

  • І. Забарний («Борнмут»). Ілля теж опинився в АПЛ взимку. Він вже встиг дебютувати у турнірі, але поки що грає дуже мало. Захисник тільки недавно відновився від важкої травми, а команді ще було потрібно виконати завдання збереження місця в еліті.

Єгор Ярмолюк, який входить до заявки «Брентфорда», в АПЛ поки що на поле не виходив. Юний талант продовжує чекати свого часу у другій команді.

Ла Ліга: як виступають в Іспанії Лунін та Циганков

Другий за статусом європейський чемпіонат (хоча іспанці з цим навряд чи погодяться) нинішньої зими теж поповнився черговим українцем. Віктор Циганков нарешті здійснив свою мрію і перейшов до топової ліги. Багатьох здивував вибір клубу. "Жирону" важко віднести до грандів, та поки що кар'єра гравця в Іспанії розвивається досить вдало. Місцева Ла Ліга - дуже сильний турнір, і навіть зіркам тут потрібен час на адаптацію. Судячи з того, що Віктор регулярно грає в основі та відзначається результативними діями, він вже зумів пристосуватися. Якщо продовжить у тому ж дусі, пропозиції елітних клубів не за горами. А прямо зараз його команда бореться за єврокубки, що є справжнім успіхом для «Жирони», яка ніколи не підіймалася вище 10-го місця.

Інший представник України в іспанській першості, Андрій Лунін досі залишається другим воротарем "Реалу". У цьому сезоні він вже частіше з'являвся на полі у зв'язку з травмами й хворобами Тібо Куртка. Навіть зіграв у обидвох матчах переможного для "Реалу" клубного чемпіонату світу. Але у Ла Лізі та кубкових турнірах Андрій отримує зовсім мало шансів. Дуже ймовірно, що Лунін змінить клубну прописку вже цього літа. Інтерес до голкіпера проявляють чимало команд як в Іспанії, так і з інших чемпіонатів.

Автор ua-football: Олександр Риженко - https://twitter.com/Theryzhenko

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів