У Токіо на Олімпіаді змагатимуться вісім львів'ян

16:26 23 липня 2021 р.

Фото до новини

8 львів’ян у числі 158 українських представників отримали ліцензії для виступу на найбільшій спортивній події світу – Олімпійських іграх, які відкриваються сьогодні.

З нагоди відкриття ХХХІІ Олімпійських ігор у Токіо у Львові відбулась урочиста церемонія підняття Державного прапора України та прапора Національного олімпійського комітету України. Український та Олімпійський прапори підняли олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики, дворазовий чемпіон світу Богдан Макуц та срібна призерка трьох чемпіонатів світу зі стрільби з лука Катерина Палеха. Про це повідомили пресслужби ЛОДА та ЛМР, пише DailyLviv.

«8 львів’ян у числі 158 українських представників отримали ліцензії для виступу на найбільшій спортивній події світу – Олімпійських іграх. Загалом в Олімпіаді в Токіо візьмуть участь 12 500 спортсменів. На змаганнях розіграють 339 комплектів нагород. Побажаємо нашим спортсменам виступити якнайкраще та привезти до нас повні кошики медалей», – наголосив Юрій Турянський, голова відділення НОК України у Львівській області.

Ігри ХХХІІ Олімпіади в Токіо триватимуть з 23 липня до 8 серпня. Україну на найголовнішому спортивному форумі чотириріччя представлятимуть 158 олімпійців у 25 видах спорту (30-ти дисциплінах). 

Львів представлятимуть восьмеро спортсменів:

Оксана Лівач (вільна боротьба)

Алла Черкасова (вільна боротьба)

Тетяна Кіт (вільна боротьба)

Олена Старікова (велоспорт)

Христина Погранична (художня гімнастика)

Станіслав Горуна (карате)

Павло Коростильов (кульова стрільба)

Вероніка Марченко (стрільба з лука).

На Іграх у Токіо  дебютуватимуть представники п’яти нових видів спорту: карате, серфінг, баскетбол 3×3, скелелазіння і скейтбординг. За 339 комплектів медалей змагатимуться 12 500 спортсменів більше, ніж з 200 країн світу.

Пряма трансляція з Токіо: у дворику Ратуші відкриють LVIV OLYMPIC SPACE

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів