У Львові відновлять стадіон «Торпедо»

13:15 20 грудня 2018 р.

Фото до новини


Фото: prolviv.com

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів у четвер, 20 грудня, на сесії ЛМР про ситуацію щодо стадіону «Торпедо».

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив в четвер, 20 грудня: «У 2000-х роках на стадіоні «Торпедо»був ринок, і ми домовилися з торгівцями, які там працювали, що ми їм даємо місце на виїзді зі Львова – достатньо велику ділянку, натомість вони мають звільнити цей стадіон від ринку, що в принципі, і відбулося. Але хитрі бізнесмени оформили право власності на ворота і на трибуну, і це заклали в план, мотивуючи це тим, що це є територія, на якій можна збудувати житловий комплекс. Банк прекрасно розуміє, що ніколи в житті ніякий житловий комплекс там будувати неможливо».

Андрій Садовий також зазначив: «Вартість воріт і трибун, думаю, 500 тисяч гривень. Тому моя пропозиція така –створити роботу групу, до якої увійдуть колеги-депутати: голова земельної комісії, голова комісії комунального майна, голова молодіжної комісії – з одної сторони, з іншої – керівник юридичного департаменту, керівник департаменту економічної політики, під головуванням заступника міського голови з фінансово-економічних питань, долучаючи представників інших підрозділів за згодою. Щоб ми спільно з банком почали реалізацію цього суспільно значимого проекту по відновленню цього стадіону».

Міський голова також повідомив: «Громада Львова в афери влізати не буде, оскільки ми вже територію виділили у 2000-х роках під цей торговий ринок, який сьогодні успішно функціонує, і потім ми ще одну територію виділили, і разом ця територія сьогодні має понад два гектари. Тому ми спільно з банком, який є соціально активним і розуміє важливість стадіону, знайдемо порозуміння, врегулюємо цю ситуацію».

Андрій Садовий також зазначив: «Місто знає учасників цієї афери, і якщо поліція відкриє кримінальні провадження, то зможуть дати значно більше інформації, щоб винні були покарані. А також зазначив, що місто підготує відповідне звернення у правоохоронні органи, щоб з’ясувати, хто і на якій підставі реєстрував право власності на ці об’єкти. Місто викупить стадіон «Торпедо», тому в бюджеті міста треба передбачити кошти на розробку проекту з відновлення цього стадіону».

Міський голова також повідомив: « «Маємо передбачити кошти на проект. Треба зрозуміти, що там має бути, щоб почати робити проект. Я переконаний, що банк долучиться до нашої ініціативи і ми врегулюємо це питання. Відновимо законність, і цей стадіон відреставруємо».

Про це поінформували в четвер, 20 грудня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів