У Львові танцювали Лука Тонело і Клавдія Марцано, але Марек Косатий їх не судив

17:50 14 грудня 2021 р.

Фото до новини

У минулі вихідні у спортивному комплексі «Грація» у Львові відбулись одразу кілька масштабних подій: чемпіонат України зі спортивних танців, відкриті міжнародні змагання серії IDSA Grand Prix та класифікаційні змагання зі спортивних танців у всіх вікових категоріях в європейській та латиноамериканській програмах «Lviv Open Cup».

Загалом на паркет вийшли понад 350 танцювальних пар з різних міст України, а також Польщі та Італії. За два дні змагань розіграли 48 комплектів нагород. Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com

Суддівський корпус включав 17 професійних  танцювальних арбітрів із вже згаданих країн. Серед титулованих гостей  - президент Міжнародної асоціації спортивного танцю (IDSA) Святослав Влох, багаторазовий чемпіон світу зі спортивних танців Марек Косатий із Польщі.

«Спортивні танці - один з найпопулярніших видів спорту на Львівщині. Воно й не дивно, адже це спорт на межі з мистецтвом. Цікаво, що популярним він став у нас доволі давно, міжнародні танцювальні турніри для пар з усієї Європи проводились у Львові ще на початку минулого століття. І досі тривають суперечки, де ж вперше в Україні з’явились спортивні танці  - у Харкові чи у Львові. Тішить, що традиції живуть і є кому й сьогодні дбати про розвиток цього виду спорту», - зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

У межах показової програми PRO-AM  чотири танці європейської програми продемонстрували багаторазовий чемпіон Європи та призер чемпіонатів світу Лука Тонело та Клавдія Марцано з Італії.

Змагання організувала Міжнародна асоціація спортивного танцю, Асоціація спортивного танцю України, відокремлений підрозділ Асоціації спортивного танцю України у Львівській області, управління молоді та спорту Львівської ОДА та Львівська міська рада.

У Львові згадали професора-засновника спортивних танців

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів