Старт топ-ліг, єврокубки і підготовка УПЛ: головні футбольні новини серпня

16:53 17 серпня 2022 р.

Фото до новини

Футбольні вболівальники дочекалися завершення літнього міжсезоння і тепер знову можуть спостерігати улюблену гру.

Адже 5 серпня стартувало одразу три великих чемпіонати: АПЛ, Бундесліга та Ліга 1. Футбольні новини цих ліг вже не обійшлися без участі українців. У першому турі англійської Прем’єр-ліги Олександр Зінченко, який перебрався з «Ман Сіті» до «Арсеналу», допоміг новій команді обіграти «Крістал Пелас», віддавши гольову передачу. А Віталій Миколенко у складі «Евертона» хоч і не зміг здобути перемогу над «Челсі», проте показав непогану гру і врятував команду від пропущеного голу.

У вищих лігах Німеччини та Франції українці не грають, тому ці чемпіонати привернули менше уваги. Але вже скоро фанатів чекає старт Ліги 1 та Прімери. В Італії відкривати новий сезон буде одразу два матчі: «Аталанта» — «Сампдорія» та «Мілан» — «Удінезе». У складі бергамасків Україну представляє Руслан Малиновський, який давно є гравцем основної обойми. Матч точно має стати важливим приводом для футбольних новин, цікавих українцям. Найбільша інтрига стосується спортивного стану «Аталанти». Команда, яка на початку минулого сезону брала участь у чемпіонських перегонах, згодом здала позиції, і тепер невідомо, чи був той спад тимчасовим, чи криза затягнеться.

Єврокубки та Ліга націй скоро повернуться

Разом з національними першостями повертаються на стадіони та екрани міжнародні турніри. Через проведення наприкінці року ЧС в Катарі їх графік було змінено. Ліга чемпіонів, Ліга Європи та Ліга конференцій стартують раніше, ніж зазвичай, а Ліга націй — навпаки, пізніше. Перші матчі ЛЧ пройдуть 6 та 7 вересня, а ЛЄ і ЛК — 8 вересня. Україну на груповій стадії точно представить «Шахтар», який автоматично потрапив до ЛЧ на правах чемпіона, а також «Динамо» та «Дніпро-1». Проте киянам варто визначитися, будуть вони грати в ЛЧ чи в ЛЄ, а дніпрянам — пройти до ЛЄ чи опуститися до ЛК. Вирішальні матчі відбіркових турнірів пройдуть у серпні.

У Лізі націй збірна України проведе ігри наприкінці вересня. Вони заплановані на такі дати:

  • 21 вересня — Шотландія;
  • 24 вересня — Вірменія;
  • 27 вересня — Шотландія.

Якщо національна команда зможе посісти перше місце у групі, вона підвищиться до дивізіону А, з якого вибула через технічну поразку Швейцарії, зумовлену спалахом захворюваності на COVID.

УПЛ почнеться 23 серпня

Як передають новини на UA-Football, офіційну дату старту УПЛ та порядок проведення матчів уже визначено. Перша гра нового сезону національної першості відбудеться 23 серпня. Ігри проходитимуть без глядачів, в умовах обмеженого доступу на стадіони лише персоналу, причетного до проведення матчів. У випадку повітряної тривоги гра зупинятиметься, а гравці та інші особи прямуватимуть до бомбосховищ. Якщо загроза буде надто довгою,  ігри переноситимуть.

Повного календаря нового сезону УПЛ ще немає, тож варто слідкувати за новинами. Графік турніру та результати матчів завжди можна переглянути на UA-Football та інших спортивних сайтах.

Автор ua-football: Олександр Риженко, Twitter - @Theryzhenko

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів