Шаховий вундеркінд з Бучі гратиме за Польщу

00:03 9 серпня 2023 р.

Фото до новини

Колишній віце-чемпіон Європи з шахів серед юніорів (до 8 років) і дворазовий чемпіон України серед юніорів Кирило Неженцев виступатиме за Польщу.

Про це повідомляє Dailylviv.com з пoсиланням на onet.pl. Хлопець, який є четвертим у світовому рейтингу найкращих гравців у світі до 12 років у швидких шахах, приїхав до Польщі, втікаючи з Бучі разом з бабусею, мамою, братами і сестрами. Кирило Нєженцев є віце-чемпіоном Європи до 8 років та дворазовим чемпіоном України серед юніорів.

12-річний юнак з України перемагав не тільки однолітків, але й дорослих гросмейстерів. Зокрема, виграв у польського чемпіона Бартоша Сочка, а в синхронній грі переграв легендарного Гаррі Каспарова

Тепер Кирило Неженцев представлятиме Польщу. На профілі Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) біля його імені вже є біло-червоний прапорець. Кирило навчився вільно говорити польською, а швидка зміна федерації стала можливою завдяки допомозі Польсько-Української шахової асоціації та ФІДЕ.

Хлорець тренуватиметься у Варшаві в місцевому клубі “Полонія”, який підтримав його на самому початку приїзду до Польщі. Він тепер посилить юніорську збірну Польщі, а в 2024 році приєднається до національної збірної шахістів віком до 14 років. 

У Польщі за шкільні парти сіли 185 тисяч українських дітей

У Польщі українські школярі зможуть складати іспити на атестат зрілості

Студентам і науковцям з України дадуть у Польщі стипендії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів