Рух зазнав поразки у дебютному матчі в Харкові - першої за вісім офіційних матчів (відео голів)

19:22 25 липня 2021 р.

Фото до новини

Харківський Металіст 1925 втримав перемогу над львівським Рухом у дебютному матчі в УПЛ.


Металіст 1925 дебютував у Прем'єр-лізі домашнім поєдинком проти Руха, який починав свій другий сезон у еліті. Команда зі Львова Івана Федика вважалася фаворитом протистояння, адже попередній чемпіонат львів'яни завершили з 7-матчевою безпрограшною серією – та і досвіду у них побільше. За харків'ян, однак, грав фактор рідного поля, хоча підтримати підопічних Валерія Кривенцова прийшло не так і багато людей. Принаймні, таке враження склалося за телекартинкою. Звіт про цей матч подав Футбол24, пише Dailylviv.

Господарі стартували активніше, непогано комбінуючи на чужій половині й змушуючи воротаря львів'ян Бандуру вибігати за межі штрафного. За цю сміливість Металіст 1925 був винагороджений вже на 7-й хвилині: Савіну дали пробити метрів з 20-ти, Бандура парирував у бік, а Дідик у спробі вибити м'яч зі штрафного лежачи викотив його в ноги Батюшину – Юрій покарав за це влучним ударом. 1:0! Емоції від настільки вдалого старту, однак, зіпсувала травма Пономаря на рівному місці вже на 15-й хвилині. Нападника винесли на ношах, а замість нього вийшов Фабінью.

Загалом, м'яч краще тримався у Руха (команда володіла ним 55% часу), однак другий гол у матчі забив Металіст 1925. Вийшло красиво: затяжна позиційна атака харків'ян завершилась подачею з лівого флангу, яку винесли на ногу Криськіву – Дмитро ж метрів з 22-х потужно вистрілив у дальній кут. М'яч з рикошетом від стійки залетів у ворота! 2:0. Це вже була серйозна заявка на перемогу.

У роздягальні під час перерви Іван Федик провів подвійну заміну, замість Борячука й Мисика випустивши Кузика й Ляха. Це рішення принесло успіх вже через чотири хвилини по перерві: Бойчук пройшов Западню на фланзі й виконав подачу на лівий край штрафного, а Кузик, обігравши Савіна, пробив у дальній кут – 2:1!

У середині другого тайму Рух перехопив ініціативу. Що найбільш важливо, львів'яни почали створювати якісні моменти. Найкращий з них змарнував Кузик, який отримав передачу на лівий край штрафного й крутив у дальню дев'ятку – м'яч пролетів поруч з каркасом! На 66-й же забивати міг Дідик, який завершив навіс зі стандарту ударом головою (вище воріт), а на 67-й з дистанції вистрілив Мартинюк – Сидоренко спіймав "круглого".

Валерій Кривенцов одразу ж відреагував на зміну ігрового становища подвійною заміною, випустивши Протасова й Дмитренка замість Савіна й Бютюшина. Іван Федик, своєю чергою, зняв з матчу Гагуна заради Альваренги. Доволі швидко тренери провели ще одну серію перестановок – у харків'ян на полі з'явились Єрмаков і Ременюк, а львів'яни освіжили склад Кондраковим. Як наслідок, темп зустрічі впав, а моментів на 70-х та на початку 80-х хвилин майже не виникало. Згадати можна хіба що постріл Дмитренка з лівого краю штрафного повз ближню стійку.

В ендшпілі зустрічі харків'янам було дуже важко. Ткачук страждав від судом, а Рух постійно ліз уперед – втім, господарі знаходили в собі сили для регулярних контратак. Вони не отримали логічного завершення, але й гості нічого цікавішого за дальній неточний удар Білого вигадати не змогли. Вже у компенсований час Кондраков намагався заробити пенальті, впавши у штрафному, але замість "позначки" Данило отримав жовту картку за симуляцію.

Зрештою, фінальний свисток зафіксував поразку Руху - 1:2. 

Наступний матч Рух зіграє 1 серпня на виїзді у Полтаві з тамтешньою Ворсклою. 

Пресслужба ФК Рух звернула увагу на кадрову проблему львівської команди: "Перед грою головний тренер «жовто-чорних» Іван Федик і його тренерський штаб зіткнулися з кадровою проблемою у захисті. Травму отримав сербський легіонер Стаменковіч, і на його позиції вийшов 18-річний вихованець винниківського футболу Роман Дідик, який нещодавно приєднався до львівського колективу, перейшовши з «Агробізнеса». До речі, він став сотим футболістом «Руху» на професійному рівні".

П'ятий матч Руху і Металіста-1925: перший у прем'єр-лізі

Відкриття сезону УПЛ у Львові: Маркевич помирився з Безсмертним

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів