Не стало одного з перших гравців в історії футбольної команди Карпати

14:18 18 жовтня 2022 р.

Фото до новини

17 жовтня на 85-му році життя, не стало одного з перших гравців в історії «Карпат», вихованця закарпатського футболу Йосипа Григоровича Фалеса.

Про це повідомив спортивний журналіст Юрій Назаркевич, пише Dailylviv.com.

Як розповідає журналіст, Йосип Фалес, перейшовши з львівського «Сільмашу», почав виступати за створені  у 1963 році «Карпати» і загалом у 1963-1965 роках провів за львівську команду 20 ігор.

"Йосип Фалес – добре відома постать у футбольних колах не лише України, а й далеко за її межами. Три в одному – це саме про Йосипа Григоровича, адже його ім’я відоме і як гравця, і як тренера, і як науковця. На футбольному полі він виділявся своєю високою працездатністю та самовіддачею, а також швидкістю і чудовою грою на другому поверсі.

Що ж до тренерської кар’єри, то Йосип Фалес не лише очолював низку команд, серед яких був СКА «Карпати», а й працював консультантом. Зокрема, він був причетним до успішного виступу національної збірної Алжиру на чемпіонаті світу 1982 року та багато років входив до складу наукових груп збірних команд СРСР.

А в науковій діяльності в його активі кандидатська дисертація, звання доцента та понад дві сотні наукових праць, з яких черпають знання не лише студенти кафедри футболу Львівського державного університету фізичної культури, а й фахівці всієї України та закордоння.

Висловлюємо щирі співчуття близьким та друзям покійного. Вічна пам’ять. Про дату та час поховання Йосипа Фалеса повідомимо додатково",- написав Назаркевич.

636 матчів: не стало легенди львівських Карпат

Помер колишній гравець львівських Карпат Анатолій Саулевич

Відійшов у вічність Борис Рассихін - легенда львівських "Карпат"

На 69-му році пішов із життя відомий львівський футболіст Іван Зубач

Ветеран львівських «Карпат» Іван Герег пішов із життя на 75-му році

Помер засновник фірми, яка виробляла спортінвентар і стала одним зі спонсорів Карпат

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів