На 69-му році пішов із життя відомий львівський футболіст Іван Зубач

17:24 25 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: fckarpaty.lviv.ua

Висловлюємо глибокі співчуття тим, хто знав його, а в першу чергу – родині.

Сайт «Галичина спортивна» інформує сьогодні, 25 липня, в повідомленні «Не стало Івана Зубача...»:

«На 69-му році життя після тривалої хвороби у Винниках відійшов у вічність колишній футболіст львівських клубів «Карпати», ВВПУ, СКА і «Автомобіліст» та «Металург» (Запоріжжя), «Шахтар» (Червоноград); «Буковина» (Чернівці), СК «Луцьк», «Авангард» (Стрий) і «Цукровик» (Ходорів) – Зубач Іван Олексійович. Доля цього майстра шкіряного м’яча не була простою.

Народившись у Франції в родині українських емігрантів, після років поневірянь на чужині «шукачі щастя» повернулися до вільної радянської Батьківщини. 10 вересня 1947 до Львова прибули реемігранти з Франції в кількості 239 осіб. Так тоді писала газета «Вільна Україна».

Була серед них і родина Зубачів. Іван вчився копати м’яча в школах «Прогрес» і СКА (Л). Своїм першими тренером вважав Гріншпуна Бориса Вульфовича.

Найчастіше Зубач виступав на місцях півзахисника або нападника. Відзначався розумною грою.

У футболі був великий естет, міг грати першу скрипку, однак через брак твердого характеру ця ноша виявилась для нього непосильною. Один з найбільших талантів, який зупинився на досягнутому.

Позафутбольне життя цілковито його змінило. Ніщо не клеїлось. До того ж захворіла дружина, яка 2009 року померла, а за нею розхворівся, здавалося, здоровий, як дуб, і сам пан Іван. Виявилось у котрий раз, жодна сила не встояла ще перед хворобою.

Висловлюємо глибокі співчуття тим, хто знав Івана Зубача, а в першу чергу родині. А Йому шлемо молитву за упокій.

Вічная пам'ять!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів