636 матчів: не стало легенди львівських Карпат

14:22 27 липня 2022 р.

Фото до новини

У ніч з 26-го на 27-е липня на 75-му році життя перестало битися серце легенди львівських “Карпат” Ростислава Поточняка.

Про це інформує ФК "Карпати", пише Dailylviv.com.

"За провідну команду Львова Ростислав Мирославович провів 13 безперервних сезонів, у яких зіграв 338 матчів і забив 6 голів. У 1969-му Поточняк був ключовим виконавцем ватаги Мікльоша та Юста, яка здобула Кубок СРСР. До слова, Ростислав Мирославович став восьмим карпатівцем, який зіграв у кришталевому фіналі на “Лужниках” та відійшов у засвіти",- йдеться в повідомленні.

Як інформують в ФК, у 1978-му надійний захисник перебрався у Харків, де також став улюбленцем місцевих вболівальників. Свою кар'єру Ростислав Мирославович завершив після шести сезонів у “Металісті”, з яким пройшов шлях з Другої ліги до елітного дивізіону та грав у фіналі Кубка Союзу. Загалом провів 636 офіційних матчів. Викликався в олімпійську та молодіжну збірні СРСР, виграв срібло молодіжного чемпіонату Європи-1972. 

Після закінчення активних виступів Ростислав Поточняк очолював львівські “Карпати”, а також працював у СДЮШОР-4 та ДЮСШ “Карпати” на посаді інструктора-методиста.

Помер засновник фірми, яка виробляла спортінвентар і стала одним зі спонсорів Карпат

Помер колишній гравець львівських Карпат Анатолій Саулевич

Відійшов у вічність Борис Рассихін - легенда львівських "Карпат"

На 69-му році пішов із життя відомий львівський футболіст Іван Зубач

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів