Начальник ЛОВА нагородив чотирьох спортсменів пістолетами

17:12 22 грудня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні відзначили найкращих спортсменів Львівської області цього року та їхніх тренерів, вручили подарунки та погасили тематичні конверти і марки.

Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com. Відзначення відбулося у межах засідання Олімпійської ради Львівщини – представницького органу Відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області.

Участь у засіданні ради взяли, зокрема, президент НОК України, міністр молоді і спорту Вадим Гутцайт, начальник Львівської ОВА Максим Козицький, голова Львівської облради Ірина Гримак, президент Відділення НОК на Львівщині Юрій Турянський та начальник управління молоді і спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Серед учасників заходу також – представники обласних федерацій спорту, попередні очільники обласного Відділення НОК, спортсмени.

Максим Козицький подарував пістолети зі стрільби кульової провідного виробника спортивної зброї «PARDINI» спортсменам Юлії Коростильовій, Анастасії Німець, Володимиру Пастернаку та Глібу Кігітову. Саме з цього виду спорту Львівщина завдяки Павлу Коростильову має першу олімпійську ліцензію.

Під час заходу відзнаки найкращих спортсменів 2022 року вручили Павлу Коростильову (кульова стрільба) та Олександрі Хоменець (вільна боротьба). Відзнаки найкращих тренерів отримали Сергій і Валентина Коростильови (тренери Павла Коростильова) та Андрій Бирка (тренер Олександри Хоменець).

Цьогоріч Павло виборов першу для Львівщини ліцензію на Олімпійські ігри у Парижі. Спортсмен здобув 4 медалі на чемпіонаті світу в Каїрі, серед яких і золота. А на чемпіонаті Європи у Вроцлаві Павло виборов 3 медалі. 19-річна Олександра Хоменець цьогоріч стала віцечемпіонкою світу серед дорослих та чемпіонкою Європи серед юніорів.

З цієї нагоди Вадим Гутцайт, Максим Козицький, Ірина Гримак, Юрій Турянський та керівник Львівської дирекції АТ «Укрпошта» Євген Савчук погасили марки та конверти із зображеннями найкращий спортсменів Львівщини 2022 року.

Львівська ОВА всебічно підтримує розвиток олімпійських видів спорту на Львівщині. Цьогоріч завершили будівництво чотирьох великих стадіонів – в Стрию, Мостиськах, Сокалі та Яворові, реконструкцію обласної спортивної школи та елінгу веслувальної бази в Наварії. Також облаштували перший інклюзивний майданчик з тренажерним та реабілітаційним обладнанням на території  Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Юрія Липи.

Навіть в час війни на Львівщині зуміли зберегти практику виплати грошових винагород. Впродовж року премії на загальну суму понад 5 млн грн від управління молоді та спорту ЛОВА отримали 120 тренерів та 147 спортсменів за результатами здобутих перемог на престижних змаганнях. 

Незважаючи на тенденцію до зменшення кількості офіційних змагань в Україні, Львівщина прийняла більше спортивних заходів, ніж у минулі роки з урахуванням всіх безпекових вимог, зокрема, на території області впродовж 2022 року відбулося близько 70 офіційних змагань загальнодержавного рівня та 3 міжнародних турніри, а ще майже півсотні заходів для інтеграції внутрішньо переміщених осіб. 

Впродовж року за кошти обласного бюджету придбали спортивного інвентаря та обладнання на загальну суму понад 2,73 млн грн – це човни, велосипеди, луки та багато іншого. В пріоритеті ті види спорту, представники яких вже сьогодні демонструють високі результати на міжнародних змаганнях і неабияку жагу до Олімпійських медалей.

Павло Коростильов – вдруге кращий спортсмен Львівщини

Львів’янин Павло Коростильов здобув дві медалі чемпіонату Європи зі стрільби

Збірна Львівщини – перша в загальнокомандному заліку чемпіонату України з кульової стрільби

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів