Львівський атлет став чемпіоном країни з плавання

12:55 7 грудня 2021 р.

Фото до новини

Мешканець міста Лева, Лукашев Георгій, якому нещодавно виповнилося сімнадцять років, посів найвищу сходинку чемпіонату України з плавання, який розпочався третього грудня в місті Дніпро.

Спортивний ресурс МЕТА повідомляє, що львів'янин, в перший же день змагань, впевнено та безкомпромісно здобув цю важливу, як для нього, так і для всієї команди області, перемогу.

Представники Львівської обласної державної адміністрації, котрі курирують спортивні події, розповіли, що до складу збірної команди області увійшли дев'ять спортсменів, котрі мали обов'язковий сертифікат про протикоронавірусне щеплення. Це була одна з головних, умов щодо проведення чемпіонату. Змагання розпочалися чітко за графіком і вже в перший день нас порадував своєю перемогою юний атлет. Звання чемпіона країни впевнено здобув Лукашев Георгій, котрий нещодавно відсвяткував своє сімнадцятиліття. Він представляв на змаганнях львівську спортивну школу, з гучною назвою Здоров'я, де наш чемпіон тренувався останнім часом, під чуйним керівництвом тренерів - Копетчака Андрія та Шиманського Андрія. Георгій плив стилем батерфляй, обов'язкову дистанцію двісті метрів він пройшов за одну хвилину, п'ятдесят дев'ять цілих та вісімдесят сім сотих секунди. Цей час став переможним. Сьогодні збірна команда області, з тріумфом, повернулася додому.

Ця визначна перемога не стала першою в здобутках нашого юного атлета. Навесні цього року, а точніше - в квітні, Георгій вже підіймався на найвищу сходинку п'єдесталу пошани, здобувши золото на змаганнях з плавання, міжнародного класу, Multinationals Swim Meet 2021. Зі слів самого переможця ми дізналися, що часу для відпочинку у нього майже, немає. Після короткочасної відновлювальної перерви, знову тренування та підготовка до нових світових баталій, звичайно ж, якщо пандемія не завадить їх проведенню. Побажаємо нашому чемпіону успіху.

Найкраще в Україні вільним стилем плаває 15-річна львів'янка (відео)

ЛМР продовжила програму навчання плаванню

На Львівщині тренерку з плавання врятували бджоли

На вулиці Клепарівській у Львові стартував юнацький чемпіонат України з плавання

Львів прийматиме юніорський чемпіонат України з плавання

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів