Львів замість Херсону та Одеси: уперше в історії в області відбудеться чемпіонат України з вітрильного спорту

12:24 30 травня 2023 р.

Фото до новини

Стартує чемпіонат вже 1 червня і триватиме він упродовж 10 днів.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Чемпіонат відбудеться на найбільшій водоймі Львівщини –  «Озеро Сірка», що в селі Залужжя, Яворівського району. У чемпіонаті змагатимуться близько 70 учасників з різних областей України та різних вікових категоріях.

«Це перший Чемпіонат з вітрильного спорту в історії Львівщини. Триватиме він упродовж десяти днів. Учасниками стануть близько 70 спортсменів, які змагатимуться за першість у різних вікових категоріях, основна з них – до 18 років. Географія учасників широка. Здебільшого, це південні та центральні області України, адже саме там, ще до окупації, була змога якісно тренуватись у цьому виді спорту. Цьогоріч на кілька днів Львівщина стане морським регіоном і ми раді приймати в себе такого року змагання. Сподіваємось, що всі учасники отримають задоволення від чемпіонату, а для нашої молоді це стане поштовхом до розвитку вітрильного спорту саме на Львівщині», - зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Місце проведення обрали за кількома критеріями. По-перше, озеро Сірка є найбільшим на теренах області. По-друге, ландшафт місцевості сприятиме проведенню змагань, оскільки поблизу немає лісів, які можуть стримувати вітер, необхідний для суден.  

«На жаль, через повномасштабне російське вторгнення, повноцінно провести чемпіонат у Херсоні чи Одесі неможливо. Тому Міністерство звернулось до нас з пропозицією провести змагання на Львівщині. Не буду приховувати, це стало для нас викликом, однак ми погодились, стали шукати місце проведення, почали працювати над організацією. Вірю в те, що Львівщина покаже себе якнайкраще», – розповів керівник Галицької вітрильної асоціації, капітан та реконструктор козацького човна-чайки «Спас» Мирон Гуменецький. 

Витрати на матеріально-технічне забезпечення заходу здійснюються коштами Мінмолодьспорту. Також організаційні витрати взяли на себе партнери заходу, представники бізнесу.

«Запрошую усіх охочих відвідати чемпіонат, зрозуміти для себе більше про яхтинг, адже це неймовірні відчуття. Зараз триває підготовка до старту змагань, який відбудеться вже у цей четвер, 1 червня. На учасників та гостей чекають також виступи творчих колективів громад Яворівщини, а також фольклорних гуртів – «Пиріг і батіг», «LemkoBlueGrass band», а ще гурт зі штату Огайо «Brother Hill»», – зауважила партнерка Галицької вітрильної асоціації, підприємиця та волонтерка Оксана Новікова. 

Офіційна церемонія відкриття стартує 1 червня о 16:00 год. Культурна програма розпочнеться о 16:30 год. 

На Львівщині веслувальникам купили нові човни недаремно

У спортивно-веслувальної бази в Наварії буде новий господар

«Львівська регата» відбудеться на озері Наварія вшістнадцяте

Фінал Кубка України з водного поло пройде у Львові

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів