ФФУ вважає, що шансів відстояти «Арену Львів» небагато

10:08 1 жовтня 2013 р.

Фото до новини

І закликає не апелювати з цього приводу до Міжнародної федерації футболу.

Як повідомив Українській службі британської телерадіомовної компанії «BBC» перший віце-президент Федерації футболу України (ФФУ) Сергій Стороженко, шансів на скасування рішення Дисциплінарного комітету Міжнародної федерації футболу (ФІФА) не впускати 11 жовтня на відбірковий матч чемпіонат світу 2014 року між збірними України й Польщі у Харкові без глядачів і не проводити на стадіоні «Львів Арена» матчі турнірів під егідою ФІФА до закінчення відбору на чемпіонат світу 2018 року небагато, оскільки інцидент, за який присуджено ці покарання, став не першим, на який звертала увагу ФІФА. Відтак перший віце-президент ФФУ нагадав, що ФІФА попереджала українську федерацію після ексцесів на дніпропетровській зустрічі збірної України з англійцями у жовтні 2009 року, на одеському матчі між збірними України та Молдови й на варшавській зустрічі українців з поляками у березні цього року.

Але зі слів Сергія Стороженка, «українська сторона не погоджується ані зі суворістю застосованого до неї покарання, ані з оцінкою дій окремих радикалів на майже вщерть заповненому львівському стадіоні». «Якщо на стовідсотково заповнений стадіон, майже 35 тисяч глядачів знайшлося три ідіоти, які це зробили, то невже потрібно карати 47 мільйонів українців?» – риторично запитав перший віце-президент ФФУ .

Однак водночас керівництво Федерації вкрай негативно ставиться до ініціатив добитися перегляду санкцій ФІФА за допомогою петицій та відкритих листів, підписи під якими останніми днями збираються фанатськими угрупуваннями в інтернеті. «Всі ці петиції, що зараз збирають підписи до ФАРЕ, до ФІФА, від Харкова, від Львова – більшої шкоди нашій стратегічній лінії на захист інтересів футбольної України у апеляційному комітеті ФІФА важко уявити, – пояснив Сергій Стороженко. – Якщо ми вляпалися – давайте вибачатися, давайте робити все для того, щоб нас пробачили. Якщо на біле говорити чорне – це посилює санкції».

Тож, як бачимо, цей футбольний чиновник навіть не припускає цілком очевидне  що привід для покарання України дали провокатори з-поза неї. Ігнорує також абсурдну кваліфікацію громадською мережею «Футбол проти расизму в Європі» («FARE») червоно-чорного прапора й штандарту української дивізії як «нацистських символів».

Відтак нагадаємо – на світлинах і відео з матчу на стадіоні «Арена Львів», які навела «FARE», чітко видно, що заборонені символи демонстрували у Львові тільки декілька невстановлених осіб. Повідомлялося також, що міський голова Львова Андрій Садовий переконаний – рішення ФІФА з дискваліфікації стадіону «Арена-Львів» є помилкою, яку треба виправити.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів