Рішення ФІФА з дискваліфікації стадіону «Арена-Львів» - помилка - Садовий

19:07 30 вересня 2013 р.

Міський голова Львова Андрій Садовий переконаний, що рішення ФІФА з дискваліфікації стадіону «Арена-Львів» є помилкою, яку треба виправити. Про це сьогодні повідомила прес-служба ЛМР.

«Сьогодні вранці я мав телефону розмову з президентом ФФУ п.Коньковим перед його вильотом у штаб-квартиру ФІФА, де я наголосив про надзвичайну важливість для громади міста Львова виправлення тої помилки, яка, на наше глибоке переконання, була допущена. Я запропонував весь спектр допомоги, яку може надати місто. Це  юристи, це ті чи інші консультації.  Він мене запевнив, що тема є надзвичайно актуальна для всієї України, і він має усю допомогу, усю підтримку і максимально активну ФФУ буде займати позицію, щоб це рішення було переглянуте.

Друге: рішення ФІФА базується на висновках ФАРЕ. Про цю організацію не так багато є відомо, але десь з’являється інформація про інструкції ФАРЕ і там, ніби, наш червоно-чорний прапор визначається як дискримінаційний. На моє глибоке переконання, це треба виправити. Так само зображення Бандери, Шухевича. Бо під цим прапором українці воювали з нацизмом. Тому це справа честі усіх українців. З’являються певні фотографії, де деякі жести можна розглядати як, можливо, якісь нацистські привітання, це треба з'ясувати. На стадіоні є 200 камер.

 Якщо уважно подивитися на дисциплінарний кодекс ФІФА, то стаття 58 там чітко ідентифікує, коли є зумисна  дія, а коли є провокація.
Сьогодні на цю хвилину запитань більше, ніж відповідей. Тому важливо, щоб якісно було подана апеляція, це по-перше.  Друге питання – чітко працювати з ФАРЕ і зрозуміти, що мається на увазі, коли говоримо про дискримінаційні символи в Україні, якщо є певні неточності, їх треба виправляти», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.


«Упродовж 7 днів має бути доповнена інформація. Такі є вимоги. Якщо буде потрібна якась допомога, ми домовились з паном Коньковим, що я на зв’язку. Вся свідома громадськість – 34 тис. вболівальників, які були на стадіоні, мільйони глядачів, які бачили матч по телебаченню – ніхто ніяких символів не бачив. Можливо була провокація, про яку ми не знаємо. Треба це дослідити. Питання міліції: якщо є 200 відеокамер, треба ці записи переглянути. Чітко вказано: якщо є спроба провокації, то рішення переглядається. 

Мова йде про честь держави. Дуже часто, коли хочуть завдати шкоду чи зробити боляче Україні, то це роблять Львову. Можна нести покарання, якщо воно справедливе. Якщо покарання несправедливе, воно має бути скасоване. Аналізуючи всі факти на сьогодні, ми бачимо, що це покарання є несправедливим», - додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Як уточнив Андрій Садовий, сьогодні ФФУ має подати початковий текст апеляції.

Нагадаємо, також сьогодні вранці мер Львова звернувся з відкритим листом до Федерації футболу України з проханням вжити усіх заходів, аби скасувати рішення ФІФА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів