6 серпня у Львові стартує Всеукраїнський велопробіг «Бачу! Можу! Допоможу!»

13:50 5 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: procherk.info

Упродовж двох тижнів зрячі й незрячі велосипедисти спільно відвідають вісім областей.

«Завтра, 6 серпня, о 10.00 біля входу до Ратуші на площі Ринок у Львові стартує за участю незрячих людей ІІ Всеукраїнський велопробіг «Бачу! Можу! Допоможу!», який завершиться в Одесі 22 серпня», – повідомилив прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Упродовж двох тижнів зрячі і незрячі велосипедисти відвідають вісім областей, подолають більше 1000 кілометрів  українських доріг, поспілкуються з місцевими мешканцями, представниками влади і пресою. Представник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР Діана Наорлевич зазначила: «Ми дуже раді, що вже двічі відбувається такий фестиваль. Велопробігів є дуже багато, але саме велопробіг за участю незрячих – дуже символічний, він є показовим, він є дуже важливий для нашого суспільства зараз. Тому що ми якомога сильніше намагаємося привернути увагу до проблем людей з особливими потребами.

Велопробіг буде проходити повз вісім областей України». Організатор велопробігу за участю незрячих людей «Бачу! Можу! Допоможу» в 2015 і 2016 роках Вікторія Лучка повідомила: «Цього року ми вже вдруге проводимо благодійний велопробіг за участю незрячих «Бачу! Можу! Допоможу!». Цього року ми їдемо зі Львова в Одесу. Загалом у велопробізі візьмуть участь близько 40 людей з різних областей України».

Мета проекту – показати українцям, що незрячі люди – рівноправні члени суспільства, а здатність «бачити» виходить далеко за межі фізичного зору. Велопробіг підтримали: посольство США у Києві, Львівська міська рада, численні доброчинці та партнери. Організатори: ГО «Інститут українських студій», ГО «Генерація успішної дії». Контактна особа: Тетяна Бойко, телефон +38 (099) 60 41 907, isee-ua.org».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів