Винниківський ліс пропонують закрити для будь-якого мототранспорту, - електронна петиція

16:08 27 березня 2021 р.

Фото до новини

У Винниківському лісі часто і всюди їздять на мотоциклах, квадроциклах, багі, інколи - на позашляховиках. Так його перетворюють на суцільну багнюку і мототрек.

Роман Бекас 23 березня зареєстрував електронну петицію до Львівської міської ради з проханням про заборону мототранспорту у Винниківському лісі, пише Dailylviv

Повний текст петиції такий: "Прохання заборонити будь-які види мототранспорту у Винниківському лісі. Винятком може бути спеціалізована техніка, котра підтримує благоустрій території лісу. Цей ліс є чудовим місцем для прогулянок та відпочинку на природі. Є кілька джерел, невеликих потічків та ставків. Тут часто можна зустріти диких тварин (сови, яструби, зайці, вужі, білочки).

Однак останнім часом у лісі було знищено велику кількість стежок та рослин. Тут часто катаються на мотоциклах, квадроциклах, багі, інколи на позашляховиках.

Причому роблять це не тільки по стежках, а прямо поміж дерев, переорюючи все, що там росте. По деяких стежках вже практично неможливо пройти. Також було знищено кілька містків через потічки. Ліс перетворюється на суцільну багнюку і мототрек.

Інколи тут проводять цілі мотозмагання. Наприклад, останнє таке замагання називалось "Winter Enduro Challenge 2021", яке відбулось 7-8 березня, після якого було знищено велику кількість стежок. Нагадаю, що на Майорівці та у селі Виннички є спеціальні мототраси.

Збережімо природу і заборонимо катання на мототранспорті у лісі, а також забезпечимо контроль за дотриманням цієї заборони".

Для того, щоб депутати Львівської місько ради чи міської територіальної громади по-новому мали розглянути цю електронну петицію, потрібно під нею зібрати впродовж 60 днів загалом 500 підписів. За 5 днів є вже 85.

Петиція за збереження озера на Замарстинівській набрала потрібну кількість голосів

У Львівській міськраді підтримали три петиції

Прокуратура Львівщини дослідить "ліс Синютки-Козловського" у Винниках

У Винниках вирубують "ліс Синютки"

Село на Львівщині повстало проти всіх лісорубів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів