У школі найменшого міста України - Угнева відкриють сухий екосантуалет

16:15 25 листопада 2013 р.

У загальноосвітній школі I-III ступенів м.Угнів, що розташоване в Сокальському районі на березі річки Солокії, притоки Західного Бугу, 27 листопада 2013 року о 13 годині відбудеться відкриття сухого екосантуалету.

Він збудований громадою міста в рамках міжнародного проекту «Солокія для купання, а не для стоків», який виконують Західний центр українського відділення Всесвітньої лабораторії (ЗЦ УВВЛ) у співпраці із коаліцією «Чиста Балтика» (CCB). Про це "Щоденний Львів" повідомили організатори.

Це вже другий екосантуалет, збудований в Сокальському районі з ініціативи Західного центру українського відділення Всесвітньої лабораторії і за фінансової підтримки коаліції «Чиста Балтика», де використовують принципи екосанітарії.
Уперше в 2009 році, за ініціативи Західного центру УВВЛ,  колективу школи села Забужжя Сокальського району Львівської області та за сприяння відділу освіти  районної адміністрації було реконструйовано шкільний туалет, в якому використані  принципи екосанітарії в сільських громадах.

Побудований в Угнівській школі, сухий екосантуалет (без використання води для зливу) - це найкращий підхід у вирішенні санітарно-гігієнічних проблем школярів та приклад здатності місцевої громади своїми силами покращити умови проживання в сільській місцевості, наголосили в Західному центрі українського відділення Всесвітньої лабораторії.

Сухий екосантуалет в школі Угнева збудовано господарським способом: батьками учнів під керівництвом директора школи Романа Сподарика. Будівельні матеріали для спорудження екосантуалету, оздоблювальних робіт та сантехніка забезпечував ЗЦ УВВЛ.

Сухі екосантуалети – це спеціальні туалети, в яких використовують природну особливість людини – вони не змішують сечу та фекалії. Ці продукти життєдіяльності людини окремо збирають, зберігають і компостують їх, після чого використовують як добриво в сільському господарстві.Сухий екосантуалет зменшує  забруднення довкілля стічними водами і є демонстраційним об’єктом, який  сприяє запровадженню ефективних технологій підвищення рівня санітарно-гігієнічних умов проживання сільських жителів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів