У Польщі обіцяють зиму теплішу, ніж зазвичай

16:35 9 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Зима буде теплішою, ніж зазвичай, що дозволить трохи заощадити на опаленні.

Сніг, хоч і буде падати, але в низинах не залишатиметься. Катання на лижах тільки у високих горах - це дані довгострокового прогнозу, підготовленого Інститутом метеорології та водного господарства - Державним науково-дослідним інститутом.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

«Грудень може нас здивувати, тому що максимальна температура може сягати 13 градусів Цельсія. Мінімально стовпчик термометра, навпаки, може опуститися навіть до -14», — попереджає прессекретар Інституту метеорології та водного господарства Гжегож Валієвський.

Січень, за американськими та польськими прогнозами, має бути теплішим, ніж звичайно, тобто з температурними значеннями вище 30-річної норми. Американці прогнозують, що середня температура буде на 2 градуси вище, польський прогноз підтверджує це. Як і в грудні, на низинах теж випаде сніг, але снігового покриву він не утворить, тому що швидко танутиме.

У лютому на всьому півдні та сході країни температура буде вище норми, а це також означає, що хоч і буде сніг, але він не лежатиме в низинах.

Опадів буде більше, ніж в останні роки.

«Зима буде ласкавою і збереже трохи енергії. Тих, хто чекає розваг на снігу, чекає розчарування», — резюмує Валієвський.

ЦРУ попереджало Німеччину про витік газу з Північного потоку за кілька тижнів до катастрофи

На Львівщині починають додаткові 3D-сейсмічні геодослідження: планують знайти нові поклади газу

Десятки тисяч домогосподарств на Львівщині будуть без газу

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів