У Львові збирають підписи на захист скверу

15:00 14 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: firstsocial.info

Активісти пропонують встановити пам’ятник митрополиту Андрею Шептицькому в самому сквері.

У Львові активісти громадської ініціативи «Врятуй сквер святого Юра» зібрали близько 1000 підписів зі зверненням до мера міста Андрія Садового. Підписи збираються «на знак протесту проти намагань клерикалів з УГКЦ та частини депутатського корпусу міської ради знищити сквер», який знаходиться біля собору святого Юра та був заснований в 1897 році відомим у Європі ландшафтним архітектором Арнольдом Рьорінгом.

Приводом для знищення скверу є перепланування території заради встановлення пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому та перенесення дороги на місце скверу. Активісти ж пропонують встановити пам’ятник в самому сквері, аргументуючи це тим, що, швидше за все, саме в ньому любив прогулюватись митрополит, який був досить скромною особистістю і, на відміну від сучасних церковників, закликав будувати школи та лікарні, а не ставити пам’ятники.

На останніх громадських слуханнях представники церкви привели громадських «авторитетів» у вигляді поета Ігоря Калинця, колишнього міністра освіти та науки Івана Вакарчука та частину керівництва Українського католицького університету. За твердженнями захисників скверу, «авторитети» називали їх комуністами та звинувачували в роботі на Кремль.

Про це повідомили сьогодні, 13 червня, на соціальному порталі «СТРАЙК».

Як інформував «ЩЛ», у Львові не вщухає конфлікт довкола реконструкції площі Святого Юра, активісти продовжують боронити дерева скверу на ній, зокрема – закликають вийти в понеділок на акцію протесту проти його знищення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів