У Львові усім зеленим зонам, паркам та скверам закріплюють межі

12:04 22 березня 2024 р.

Фото до новини

На території Львова є 40 парків та природно-заповідних територій, а також 130 скверів.

Такими є останні дані управління земельних ресурсів Львівської міської ради. Проте наступного року ця цифра зросте. Про це повідомили у департаменті містобудування Львівської міської ради, пише DailyLviv.com.  

За словами Тараса Кубая, директора департаменту містобудування Львівської міської ради, уже наступного року кількість зелених зон у місті зросте. Щороку у Львові створюють нову зелену зону та оформляють межі і документи на сквер чи парк.

«Лише торік у місті здійснили заходи що відведення двох земельних ділянок парків (зелених зон) на площу 6,19 га. Також було прийнято ухвалу про надання дозволу на відведення двох парків у житловому районі “Під Голоско” та в районі 6-го заозерного провулка загальною площею 15,5 га», – розповів Тарас Кубай.

Читайте також:  У Львівській громаді обмежили 30 парків

Торік також відведено, а саме сформовано та зареєстровано земельні ділянки шести скверів на території Львівської громади. У 2024 році в планах сформувати та відвести земельні ділянки ще як мінімум під 6 скверів, щоб також включити їх до переліку міських скверів.

2024 рік розпочався зі створення великого парку з озером на вулиці Липинського – Лінкольна. Фактично за минулі п'ять років департамент містобудування оформив документи на більшість парків і скверів.

Читайте також: У Львові осушують парк Архангела Михаїла

«Із 40 парків (зелених територій), які є у Львові, 30 вже мають сформовані межі, зареєстровані в державному земельному кадастрі та мають визначеного балансоутримувача. Решту 10 – у процесі оформлення. У такий спосіб місто зберігає зелені зони від забудов», – пояснюють у департаменті містобудування Львівської міської ради.

Нагадаємо, у Львові буде новий парк з озером. Восьмий - на вул. Липинського — Лінкольна буде понад 3 гектари парку з озером.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів