У Львівській громаді обмежили 30 парків

15:38 7 березня 2024 р.

Фото до новини

Зі 40 парків Львівської громади 30 вже мають сформовані межі та зареєстровані кадастрові номери. Решта 10 – в процесі оформлення.

Про це розповів заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, інформує пресслужба ЛМР,  пише DailyLviv.com.

У такий спосіб 1370 га паркових територій місто зберігає від ймовірних захоплень та забудов

За словами Любомира Зубача, показники Львова у цій сфері є дуже високими, якими може похвалитися не кожне місто країни. Успіх Львова у питанні реєстрації паркових територій складається з системної праці працівників департаменту містобудування Львівської міської ради та підтримки і свідомої позиції львів’ян.

Ще одним пріоритетом Львова є розширення зелених зон у приєднаних громадах.

«У перший рік створення Львівської громади управління земельних ресурсів теж активно розширювало зелені зони у громадах:

У Дублянах на сьогодні зареєстровано вже три сквери, зараз оформляють ще один.

У Брюховичах, аби вберегти місцевий парк ім. Б. Хмельницького від забудов, ми змінюємо його призначення – оформляємо статус природно-заповідного фонду. До цього парк був лише рекреаційною зоною, яка дозволяла забудову, зокрема готелів і ресторанів. Також працюємо над створенням у цій громаді ще одного скверу – на вулиці Львівській. Схожа ситуація у Винниках.

У Рудно земельне управління почало оформляти межі одразу двох парків. Показовим є кейс «Лісопарку Рудно». Досі він не мав чітко визначених меж і документів. Його околиці роздавали під забудову. Зараз ми активно працюємо над тим, аби парк не лише зберегли, а й збільшити його площу», – розповів Любомир Зубач.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів