У Львові осушують парк Архангела Михаїла

14:14 29 лютого 2024 р.

Фото до новини

У парку Архангела Михаїла, що поблизу автовокзалу у Львові, тривають протиаварійні роботи з відновлення дощових садів. Тут уже запрацювала дренажна система водовідведення, парк поступово осушується.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Як повідомили у Львівському комунальному підприємстві «Зелений Львів», основну частину робіт з водовідведення уже завершили: проклали обгорнуті спеціальною геотканиною труби, систему збору засипали щебнем. Також підключили до мережі дощової каналізації всю систему водовідведення надлишкової води.

Зараз працівники дочірнього підприємства «Боднарівка», яке є балансоутримувачем парку, чистять парк від порослі, доріжки частково підсипають асфальтом та укріплюють центральну алею.


«Торік алею мали капітально відремонтувати та освітити – зробити доступною та безпечною для мешканців. На це бюджетна комісія навіть передбачила кошти. Та оскільки ситуація з підтопленням парку стала критичною, ці кошти скерували на облаштування дренажної системи водовідведення», – кажуть у департаменті містобудування Львівської міськради.

Читайте також: У Львові затопило парк. Як відкачуватимуть воду

Таке рішення прийняли на спільних зустрічах депутатів, виконавчих органів, департаменту містобудування та мешканців цього мікрорайону. Замовником робіт призначили Львівське комунальне підприємство «Зелений Львів».


«Наше завдання було облаштувати систему водовідведення у такий спосіб, аби під час відкачування зайвої води дерева не втрачали також і потрібної для їхнього росту вологи», - наголошують у ЛКП «Зелений Львів».

Проєкт протиаварійних заходів розробляв «Інститут просторового розвитку», згідно з яким у парку також висадять нові дерева, які добре вбирають дощову воду. Тож уже найближчими місяцями у цьому парку висадять 42 верби пурпурні, 119 дерев пальмолистої осоки та 96 кущів м'яти водної.


Тим часом працівники парку власними силами облаштували іншу алею – від вулиці Мікльоша до житлового комплексу на Стрийській. Ділянку, яка сполучає дві важливі для місцевих локації, виклали бетонними плитами. Оскільки коштів на це не було закладено у бюджеті – підручні матеріали шукали самостійно.

Нагадаємо, парк Архангела Михаїла – один з наймолодших у Львові та один із десяти міських парків, які мають у своїх межах озеро.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів