У Львові провели акцію «Збережи первоцвіти» (відео)

22:52 1 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: Ярослав Тимчишин / «Gazeta.ua»

Екозахисники влаштували невеликий рейд на Галицькому ринку з метою вилучення незаконно зірваних червонокнижних квітів.

1 березня активісти львівської організації «Еко Захист» провели акцію «Збережи первоцвіти». Кажуть, що в перший день весни поставили собі за мету закликати людей не зривати і не торгувати квітами, занесеними до Червоної книги України.

Під час акції на центральних площах міста роздавали агітаційні листівки із зображеннями підсніжників, пролісків та крокусів. Також носили із собою виготовлені із підручних матеріалів квіти, як символ того, що з часом, у разі знищення первоцвітів, їх можна буде побачити лише у вигляді таких макетів.

Пізніше екозахисники влаштували невеликий рейд на Галицькому ринку Львова з метою вилучення незаконно зірваних червонокнижних квітів. Активіст організації «Еко Захист» Орест Залипський пояснив: ««Ми боремося з тими, хто нагло продає квіти з корінням. Продавці пишуть нам розписку, що віддають товар добровільно. Після цього ми висаджуємо ці квіти у заповіднику». 

Наступну акцію захисники квітів обіцяли влаштувати 8 березня, в день коли первоцвітів продаватимуть найбільше. Про це повідомили сьогодні, 1 березня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua», де також опублікували відео й фото з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів