У Львові оновили програму регулювання чисельності тварин

15:48 26 грудня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: tvoemisto.tv

На сесії Львівської міської ради затвердили «Програму регулювання чисельності тварин у місті на 2020-2025 роки», а також правила утримання та поводження з домашніми тваринами.

Про це повідомили в четвер, 26 грудня, у Львівській міськраді. Директорка комунального підприємства «Лев» Оксана Кошак розповіла: «Ми працювали п’ять років по ідентичній програмі, але зараз ми її змінюємо та рухаємось далі, враховуючи недопрацювання та чітко прописані норми. Так, ми розділили в програмі щодо безпритульних тварин. Ми розділили окремо регулювання чисельності безпритульних котів та безпритульних собак. Тому що раніше все узагальнювалося і не було зрозуміло, яка методика регулювання чисельності. До того ж, ми переглянули можливість створення інфраструктури для бездомних тварин — це котівнички та будки для безпритульних собак».

Оксана Кошак також зазначила: «У Львові будуть впроваджені зміни у правилах утримання та поводження з домашніми тваринами. Якщо раніше тварин ідентифікували лише за жетонами, то тепер ми впровадили ідентифікацію шляхом введення мікрочіпа — електронного транспондера, Раніше був лише жетон, а тепер є й мікрочіп. Також там введено поняття вигулу тварин, прибирання за тваринами на основі тієї ухвали, яка була по вигульних майданчиках. Також ми зробили чіткий глосарій».

Як інформував «Щоденний Львів», у міськраді пообіцяли ще один великий майданчик для собак.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів