У лісі в Дрогобицькому районі на Львівщині шукають ведмедя, який втік із розплідника

19:25 2 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Зоозахисники поширили інформацію, що ведмідь втік із розплідника лайок «Енейко» в селі Брониця на Львівщини

У лісі в Дрогобицькому районі Львівської області шукають ведмедя, якого нібито бачили місцеві жителі. Зоозахисники поширили інформацію, що ведмідь втік із розплідника лайок «Енейко», який розташований у селі Брониця Львівської області.

З їх слів, нібито у розпліднику тварину тримали для того, аби використовувати як живий тренажер для мисливських собак. Місцевих мешканців попередили, що ведмідь шукатиме собі будь-яку здобич, щоб прогодуватися, тому порадили бути обережними під час пікніків у лісах.

Однак, як повідомив інформаційній агенції «УНН» власник розплідника «Енейко» 39-річний Микола Кобільник, ведмідь, що нібито розгулює в лісах Дрогобицького району, не має жодного стосунку до його розплідника лайок. Він також запевнив: «Я сам ходжу по лісу й шукаю цю тварину. Бачив позавчора слід за півтора кілометра від «Енейка». Судячи зі сліду, це молодий ведмідь, дворічний»

Микола Кобільник є учасником АТО, служив у 80-тій десантній бригаді. Він мобілізувався у липні 2014 року, а повернувся додому перед Великоднем. Власник розплідника розповів також: «Поки я був на Сході, із розплідника невідомі особи вивезли двох моїх бурих камчатських ведмедів – самицю і самця, відповідно 7 і 9 років». 

За словами Миколи Кобільника, його сусіди переказали йому, що ведмедів нібито повезли до одного з реабілітаційних центрів для диких тварин. Натомість селищний голова Брониці Григорій Демків повідомив УНН, що 1 травня він написав до керівництва Дрогобицького району листа. Він також розповів: «У листі я написав, що зі слів мешканців села, у лісі гуляє ведмідь. Сам я особисто його не бачив, але бачив сліди. Власник розплідника «Енейко» казав, що то не його тварина». 

При цьому адміністрація ДП «Дрогобицький лісгосп» повідомила, що в лісових масивах які прилягають до села Брониця та прилеглих сіл Догобицького району, розгулює дорослий медвідь, що втік з неволі. Вона також попередила: «В цілях безпеки громадян застерігаємо, не відвідувати дані лісові масиви та прилеглі до них польові території, доки Про це повідомили сьогодні, 2 травня, на сайті інформаційній агенції «УНН»

Як інформував «ЩЛ», 20 квітня в прес-службі Національного екологічного центру України повідомили: «З розплідника мисливських собак «Енейко», що розташований у селі Брониця Львівської області, зникли ведмеді»; австрійський фонд готовий збудувати на Львівщині притулок для бурих ведмедів ще до кінця 2015 року.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів