У Брюховичах заклали новий сквер

17:15 14 березня 2024 р.

Фото до новини

Йдеться про територію, площею 1, 4309 га.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

У Брюховичах, на вул. Незалежності України, буде сквер пам’яті воїнів добровольчих формувань. Сьогодні, 14 березня, у День українського добровольця, там висадили дерева та встановили інформаційну таблицю. А найближчим часом ця зелена зона офіційно отримає статус скверу.

«Йдеться про територію, площею 1, 4309 га. Там ростуть зелені насадження, в основному сосни та модрини, а також є дитячий та спортивний майданчики. На найближчу сесію колеги готують ухвалу, відповідно до якої ця територія отримає статус скверу та матиме балансоутримувача. Окрім того, була позиція мешканців та воїнів-добровольців, щоб присвятити цей сквер воїнам добровольчих формувань», - розповіла керівниця департаменту міської агломерації ЛМР Ірина Круглова.

Відтак, сьогодні на цій локації добровольці, активні місцеві мешканці та представники міста висадили 5 модрин. Також там встановили інформаційну таблицю з назвою скверу.

 «Останні роки ця територія була занедбана. Ми шукали шляхи, як її впорядкувати. Вийшла гарна нагода, коли дізнались, що хлопці шукають місце, де б можна було облаштувати сквер, присвячений добровольцям. Ми запропонували це місце у Брюховичах. Зібралися всі, долучилися комунальні служби міста і буквально за три дні очистили цю територію. Для нас, місцевих мешканців, це дуже важливо. Це фактично діючий сквер, тут завжди багато людей», - розповіла місцева мешканка Юлія Лацик.

Також керівниця департаменту міської агломерації Ірина Круглова та голова Шевченківської районної адміністрації Ірина Джурик привітали представників добровольчих формувань.

«Ви заслуговуєте на велику шану і повагу. На початку повномасштабної війни першими своє плече підставили наші хлопці-добровольці, які біля наших райадміністрацій стояли в черзі, щоб їх записали в добровольчі формування. Як ви є – нам і тут, в тилу, спокійніше.

А тепер завдяки нашій співпраці тут буде гарний сквер, присвячений воїнам-добровольцям», - зазначила Ірина Джурик .

Надалі сквер пам’яті воїнів добровольчих формувань буде обслуговувати ЛКП «Зелений Львів».

До слова, за інформацією управління екології та благоустрою ЛМР, на території Львівської громади є 135 скверів та 42 парки.

Довідка

День українського добровольця відзначають 14 березня. Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України – на захист нашої держави та її суверенітету.

Пам'ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої країни.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів